about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

پژوهشگران هلندی با ترکیب سامانه‌های لیزری و نانوسیم‌ها، نوع جدیدی از حافظه‌های موقت را به وجود آوردند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ گروهی از پژوهشگران هلندی به تازگی اعلام کردند ادغام نانوسیم‌های مغناطیسی با لیزرهای بسیار سریع، نوع جدیدی از حافظه‌ها را به وجود می‌آورد.

نور از مدت‌ها قبل برای جابه‌جایی سریع داده‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت و با توجه به رشد روزافزون ابزارهای اینترنت اشیا، تقاضا برای انتقال حجم عظیمی از داده‌ها رو به افزایش است. اگر بتوان این جابه‌جایی را بدون به کار بردن تجهیزات الکترونیکی اضافی برای تبدیل نور به سیگنال الکتریکی انجام داد، سرعت و کارآمدی قطعات به صورت قابل‌توجهی افزایش پیدا می‌کنند.

مارک لالیو (Mark Lalieu)، دانشجوی دکترای دانشگاه فناوری آیندهوون و نویسنده گزارش منتشر شده گفت:

مسئله این است که شما نمی‌توانید نور را ذخیره کنید. این کار بسیار مشکل است.

لالیو و گروهش ابزاری را طراحی کرده‌اند که عملکردی مشابه با بافر روی تراشه داشته، نوعی حافظه دسترسی تصادفی (رم) برای پالس‌های نوری به حساب می‌آید. البته فناوری مورد استفاده پژوهشگران، در گذشته نیز بارها مورد بهره‌برداری واقع شده است.

برای مثال می‌توان به پالس‌های فمتوثانیه نوری اشاره کرد که از آن برای ضربه زدن به جهت مغناطیسی درون مواد استفاده می‌شود؛ اما در این حالت به منظور سوییچینگ به چند پالس نوری احتیاج است و این مسئله زمان نوشتن بیت‌ها را طولانی می‌کند. در مقابل روش دیگری به نام حافظه ریسترک (racetrack memory) وجود دارد. در این روش هر بیت از حافظه به واسطه جریان الکترومغناطیسی و با سرعتی بیش از یک کیلومتر در ثانیه در طول سیم جابه‌جا می‌شوند.

لالیو برای دستیابی به هدف خود، 2 فناوری یاد شده را با یکدیگر ترکیب کرده، برای نانوسیم‌ها از یک فرومغناطیس مصنوعی بهره گرفت. این سیم شامل 2 لایه از جنس‌های کوبالت و گالیوم است که در 2 جهت مغناطیسی مخالف هم قرار گرفته‌اند. زمانی که سیم در مقابل پالس‌های لیزری قرار می‌گیرد، مواد تشکیل دهنده اش گرم شده و چرخش مغناطیسی آن‌ امکان تعامل را فراهم می‌کند. این پدیده باعث می‌شود بتوان صفر و یک منطق دیجیتالی را ایجاد کرد.

زمانی که یک بیت نوشته می‌شود، جریان الکتریکی در طول سیم حرکت کرده، فضای خالی را برای بیت بعدی به وجود می‌آورد. در نتیجه نه سیم و نه لیزر حرکت نمی‌کنند. به کمک این روش می‌توان هر بیت را در واحد پیکوثانیه نوشت که بین یک صد تا یک هزار برابر سریع‌تر از فناوری امروزی است.

پژوهشگران در نمونه‌ی اولیه، از سیم‌هایی با ابعاد میکرو استفاده کردند. محققان قصد دارند در آینده ابعادش را به نانومتر کاهش دهند تا بتوان آن را روی تراشه‌ها استفاده و با لیزرهای سریع روی آن ترکیب کرد.

به کمک فناوری بالا سرعت انتقال و میزان داده‌های قابل ذخیره‌سازی به شکل قابل‌توجه افزایش پیدا می‌کند. با وجود این، پژوهشگران زمانی را برای تجاری‌سازی این فناوری یا امکان آن برای تولید انبوه اعلام نکرده‌اند.

تازه ترین ها
اشتباه
1403/10/24 - 09:35- هوش مصنوعي

اشتباه خنده‌دار هوش مصنوعی گوگل / بچه فیل کف دست جا می‌شود!

قابلیت هوش مصنوعی AI Overview گوگل که خلاصه‌ای از نتایج وب درمورد موضوع خاصی را ارائه می‌کند و به سؤالات پاسخ مستقیم می‌دهد، در اشتباهی جدید تصویری نمایش داده که بچه فیل کوچکی را نشان می‌دهد. این بچه فیل کف دست انسان جا شده است.

قوانین
1403/10/24 - 09:32- سایرفناوری ها

قوانین اتحادیه اروپا برای پلتفرم‌های آنلاین اجرا می‌شوند

معاون اجرایی کمیسیون اتحادیه اروپا در امور تکنولوژیک، امنیت و دموکراسی، از اجرای مداوم قوانین برای پلتفرم‌های آنلاین خبر داد.

تحریم
1403/10/24 - 09:28- سایرفناوری ها

تحریم کاربران ایرانی توسط گوگل؛ صدای پای ترامپ می‌آید

ابتدا گوگل اقدام به مسدود کردن حساب کاربران ایرانی در گوگل آنالیتیکس کرد و حالا سایت ایسوس هم به IP ایران اجازه دسترسی نمی‌دهد.