توسعه مین هوشمند توسط نیروی زمینی آمریکا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ رهبران نیروی زمینی آمریکا، میدان نبرد آینده را به گونهای تصور میکنند که شبکهای از میدانهای مین در آن وجود دارد. فرماندهان میتوانند به واسطه ارتباطات ماهوارهای این شبکه را در سراسر زمین مشاهده کرده و تنها در چند دقیقه آن را گسترش دهند. همچنین امکان بازیابی و استفادهی مجدد از مینها نیز در این دیدگاه وجود دارد.
مینهای هوشمند در حال توسعه جایگزینی برای تجهیزات قدیمی «فسکام» (FASCOM ) خواهند بود و طرح آن توسط مدیر برنامه سامانههای مبارزه نزدیک نیروی زمینی رهبری میشود.
یکی از اهداف پروژه مذکور برطرف کردن مشکل کاشت مین در فواصل و اعماق مختلف زمین است که معمولاً پس از پایان نبرد به حال خود رها میشوند و جان افراد غیرنظامی بسیاری را میگیرند.
در مینهای فعلی از گزینههایی مانند فعالسازی از راه دور به کمک انتشار فرکانسهای رادیویی بهره گرفته میشود؛ اما در یک مبارزه نزدیک دشمن میتواند روی امواج رادیویی مورد استفاده اختلال ایجاد کند.
مینهای آینده باید امکان برقراری ارتباط و انتقال اطلاعات را در فاصلهی 2 تا 300 کیلومتری داشته باشند. همچنین باید بتوانند خاموش یا روشن شوند، خود را از راه دور سازماندهی کنند و غیرفعال گردند. به علاوه به صورت دورهای گزارشی را ارسال خواهند کرد تا بتوان از وضعیت آنها و اینکه دستکاری شدهاند یا نه اطلاع حاصل شود.
نیروی زمینی آمریکا همچنین میخواهد مینها نه تنها قابلیت انفجار را داشته باشند؛ بلکه امکان شناسایی، ردیابی و درگیری با وسایل نقلیه تهدیدآمیز را مانند تانکها و تجهیزات مهندسی باید داشته باشند. به علاوه باید امکان فعالیت آنها در انواع زمینهها و شرایط هوایی وجود داشته و بهسادگی توسط سربازان بازیابی شوند.
- فسکام (Family of Scatterable Mines)، نام مجموعهای از سامانههای نیروهای مسطح آمریکا است که امکان کاشت سریع مینها را بر پایه موقعیت موجود فراهم میآورد.