توسعه سلاح هوشمند در نیروی زمینی آمریکا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ نیروی زمینی آمریکا قصد دارد نسل جدیدی از تفنگها را تولید کند که هوشمند باشند. از این تجهیزات هوشمند به منظور جلوگیری از شلیکهای تصادفی به غیرنظامیان، سو استفاده از سلاح به سرقت رفته و ثبت اطلاعات نوع فعالیت و ارسال آن به یک مرکز بهرهبرداری خواهد شد.
در طرح «نسل بعدی سلاح جوخه» (Next Generation Squad Weapon)، سلاحهایی مانند مسلسل و کاربین (carbin) به نوعی تراشه مجهز میشوند. این تراشه بین سلاحهای آنالوگ و فناوری دیجیتال یک رابط قدرتمند ایجاد میکند.
نیروی زمینی برای دستیابی به هدف یاد شده با سه شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics)، زیگ زاوئر (Sig Sauer) و تکسترون (Textron)، قرارداد همکاری امضا کرده است.
نیروی زمینی آمریکا همچنین در بخش فناوری اطلاعات جنگافزارهای یاد شده، ابتدا به دنبال شرکتی میگردد که توانایی تولید سامانه کنترل آتش را داشته باشد. این سیستم سلاح سربازان را به سامانههای دیگر متصل میکند تا اپراتور بتواند با توجه به شرایط مختلفی مانند آبوهوا و محدوده هدف، همچنان روی آن قفل کند. این در حالی است که در گذشته برای چنین اقداماتی از سامانههای بسیار بزرگی مانند توپخانهها و سلاحهای ضد هوایی بهره گرفته میشد.
یکی از شرکتهایی که به دنبال بستن قرارداد با نیروی زمینی آمریکا است، «Dimensional Weapons Systems» نام دارد. این شرکت روی سیستمعاملی بر پایه بلاکچین کار میکند که امکان به کارگیری آن در سلاحها وجود دارد. این سیستمعامل کملوت (Camelot) نام دارد.
ملویک اسمیث (Melvic Smith)، مالک شرکت یاد شده گفت:
شما میتوانید آیفون خود را به سلاح متصل کرده و تعدادی از کارها را به کمک آن انجام دهید؛ اما ما اولین سیستمعامل کاملاً جایگذاری شده در سلاح را ارائه میدهیم.
اسمیث توضیح داد، کملوت کاربردهای مختلفی را ارائه میدهد؛ برای مثال در یک سلاح هوشمند میتوان مشخص کرد که تنها دارندهی اصلی یک تفنگ، توانایی شلیک با آن را دارد.
مقام یاد شده ادامه داد، فناوری مذکور همه فعالیتهای انجام شده با یک سلاح از جمله زاویه نشانهگیری هدف تا زمان دقیق شلیک را به طور کامل ثبت کرده و به صورت دیجیتالی ذخیره میکند. از این دادهها میتوان در مباحث آموزشی یا تحقیقات بهره گرفت. همچنین به کاربر یک سلاح اطلاع میدهد که چه موقع به تعمیر یا از دور خارج شدن نیاز دارد.
با وجود این که نیروی زمینی به دنبال توسعه سلاحهای هوشمند است؛ اما از مدتها قبل مقامات آمریکایی پیرامون این موضوع ابراز نگرانی کردهاند؛ زیرا امکان هک و دستیابی دشمنان به سلاح را افزایش میدهند. برای نمونه یک اشتباه کوچک ممکن است کنترل همهی سلاحها را به دست دشمن بدهد. برای نمونه شرکت تولیدکننده سلاح «Gunmaker Smith & Wesson» در زمان مطرح کردن ایده سلاح هوشمند در سال 2000 به واسطه صاحبان این صنعت ورشکسته شد. همچنین شرکت آلمانی «Armatix» نیز در سال 2014، به دلیل مشابهی کنار گذاشته شد.
یکی دیگر از مشکلات پیش روی سلاحهای هوشمند، کمبود بودجه به منظور توسعه اینگونه ابزارها است. با وجود این نیروی زمینی آمریکا اعلام کرد، نمونههای اولیه از سلاحهای یاد شده در نوامبر 2019 تحویل داده میشوند.