توسعه سامانه ناوبری برای چتربازها
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبریان؛ بادهای قوی میتوانند تأثیر بسزایی روی چتربازها داشته و آنها را با مشکل مواجه کنند. این چالش برای سربازان از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا بادها میتوانند آنها را مجبور کنند در محدوده دشمن یا زمینهای خطرناک فرود آمده و از دیگر همرزمان خود جدا شوند.
یکی از روشهای مقابله با چالش بالا فراهم کردن امکان حرکت و ناوبری برای چتربازان در میان آسمان است. از همین رو سربازان آمریکایی به تازگی در حال آموزش پرش و فرود در شرایط بادی قوی هستند. این کار با «سامانه ناوبری چتربازان یا پاراناوسیس» (PARANAVSYS) بروز شده انجام میگیرد. یک سیستم ناوبری که به نظامیان در زمان پرش و چتربازی کمک میرساند.
پاراناوسیس با استفاده از سامانه موقعیتیاب جغرافیایی (GPS) بروزرسانی شده است تا به حرکت سربازان در آسمان کمک کند. این در حالی است که نمونه قدیمی آن بر پایه تراشه ناوبری مبتنی بر قطبنما عمل میکرد. در سیستم جدید اطلاعات ناوبری حیاتی در نرمافزار برنامهریزی مأموریت سربازانی که پرش هالو (High Altitude Low Opening) ادغام شده است. در این نوع پرش سربازان در ارتفاع بسیار بالایی از هواپیما به بیرون پریده و در ارتفاع کم اقدام به باز کردن چتر خود میکنند.
فیل یاندال (Phil Yandall)، یکی از فرماندهان نیروی زمینی گفت:
سامانه یاد شده به چتربازان اجازه میدهد بدون نگاه کردن پیوسته به چندین دستگاه مختلف یا نقاط مرجع زمینی در تمام طول پرواز و پرش، بتوانند مسیر خود را در آسمان پیدا کنند. از این سیستم میتوان به عنوان ابزار برنامهریزی مأموریت بهره گرفت تا از دستیابی به هدف موردنظر اطمینان حاصل شود.
پاراناوسیس به سربازان اجازه میدهد مسیر، ارتفاع و فاصله خود را نسبت به محل فورد تشخیص بدهند. همچنین این امکان را فراهم میکند تا نیروها بدون توجه به آبوهوا به یکی از نقاط فرود از پیش تعیین شده برسند. همچنین این سامانه به منظور سازگاری با سیستم «Nett Warrior» -که یک سامانه آگاهی موقعیتی مورد استفاده توسط نیروی زمینی آمریکا است- به طور مرتب بروزرسانی شود.