توسعه جنگ افزارهای ناپدید شونده توسط آمریکا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ سازمان دارپا از مدتها قبل پروژهای را راهاندازی کرد تا در قالب آن پهپادها، وسایل نقلیه بدون سرنشین و سرورهایی با قابلیت خود تخریبی به وجود آورد. هدف از این کار توسعه جنگافزارهایی بود که پس از پایان مأموریت نابود شوند تا دشمن نتواند ردی از آن پیدا کرده یا به فناوری آن دست یابد.
پژوهشگران موفق به توسعه مادهی جدیدی شدهاند که در هر لحظهی موردنیاز یا هنگامی که مقابل نور خورشید قرار میگیرد، ناپدید میشود. پژوهشگران دانشگاه فناوری جورجیا این ماده را به طور خاص برای وزارت دفاع آمریکا توسعه دادهاند.
مادهی مورد بحث با وجود دارا بودن استحکام بالا، امکان نابودی خود را دارد. چنین دستاوردی یک دارایی بسیار با ارزش برای سیا یا دیگر سازمانهای جاسوسی آمریکایی به حساب میآید.
وزارت دفاع آمریکا قصد دارد از مادهی مذکور در فناوریهایی مانند پهپادها، خودروهای بدون سرنشین، حسگرها و تراشههای رایانهای بهره بگیرد؛ در نتیجه دشمنان هرگز نخواهند توانست به نوآوریهای این کشور دسترسی پیدا کنند.
مادهی مذکور به علت 2 ویژگی «ceiling temperature» و «steric strain» نابود و ناپدید میشود. این دو خصیصه باعث میشوند تا ذرات تشکیلدهندهی مواد تمایل داشته باشند به اجزا سازندهی خود تجزیه بشوند.
پژوهشگران دیگری نیز روی فناوریهای مشابه کار کردهاند؛ اما همهی آنها از یک چالش مشترک رنج میبرند. این مشکل پایدار نگهداشتن مواد در دمای اتاق است. محققان جورجیا به منظور رفع این چالش دستاورد خود را بهگونهای طراحی کردند که به نور ماوراءبنفش حساس باشد و در تماس با آن تبخیر یا به مایع تبدیل شود. برای مثال خودرویی که از این ماده ساخته میشود، در طول شب عملیات را انجام داده، پس از رسیدن به مقصد یا طلوع خورشید، شروع به از بین رفتن میکند.
محققان امکان نابود کردن مواد را در زیر نور مصنوعی محیطهای داخلی نیز فراهم کردهاند. از طرفی آنها موفق شدند روند ناپدید شدن را کند کنند تا در صورت نیاز، ابزار ساخته شده را بتوان برای حداکثر 3 ساعت در طول روز نیز به کار گرفت.
پژوهشگران دانشگاه پوهانگ کره جنوبی نیز در تلاش هستند مادهای مشابه به وجود آورند؛ اما این افراد در حال توسعه موادی بر پایه هوش مصنوعی هستند که امکان ناپدید و نابود شدن را فراهم میآورند.