توسعه تسلیحات سایبری از سوی دولت ژاپن
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ وزارت دفاع ژاپن اخیراً طی اعلامیهای از برنامه جدید خود برای توسعه تسلیحات سایبری در راستای تقویت توان دفاعی این کشور، خبر داد.
ژاپن در صورت موفقیت این برنامه، به نخستین سلاح سایبری خود که امکان دسترسی به برخی بدافزارها و دربهای پشتی را فراهم میکند، دست خواهد یافت. بر اساس پیشبینیها، فرایند ساخت این سلاح سایبری تا پایان سال میلادی 2019، توسط بازیگران غیردولتی و مستقل، تکمیل شود.
هنوز هیچ جزییاتی در مورد پروتکلها اجرایی استفاده دولت ژاپن از این بدافزارها، منتشر نشده است. با این وجود، مقامات این کشور مدعی هستند که تنها زمانی از این سلاح سایبری استفاده میکنند که مؤسسات و زیرساختهای ژاپن تحت حمله قرار داشته باشند.
با رشد و توسعه توان نظامی و سایبری چین، پای ژاپن به عنوان یکی از متحدان بزرگ ایالاتمتحده در منطقه شرق آسیا، به میدان نبرد سایبری کشیده شده است. حال توکیو قصد دارد با استفاده از فناوریهای نوظهور و مدرن سازی زیرساختهایش، توان سایبری خود را افزایش دهد.
بر اساس گزارش وبگاه زد دی نت (Zdnet)، پیش از ژاپن، کشورهای آمریکا، بریتانیا و آلمان نیز رسماً اعلام کردهاند که از تسلیحات سایبری استفاده میکنند. این وبگاه در بخش دیگری از گزارش خود مدعی شد که کشورهای اسرائیل، چین، روسیه، ایران و کره شمالی نیز علیرغم عدم انتشار اعلامیه رسمی، سابقه استفاده از برخی تسلیحات سایبری را در کارنامه دارند.
مقامات ژاپنی بر این باوراند که در اختیار داشتن چنین سلاحی میتواند با افزایش بازدارندگی سایبری کشور، مانع بروز حوادث این حوزه شوند.
این نخستین بار نیست که ژاپن تلاش میکند وارد میدان جنگ سایبری شود. دولت این کشور در سال 2012 نیز طی قراردادی با شرکت فوجیتسو، طرح ساخت و توسعه چند نرمافزار مخرب دفاعی را کلید زد که در ادامه توفیق چندانی نیافت و منتفی شد.
به عقیده بسیاری از کارشناسان، این اقدام توکیو، بخشی از طرح بزرگ دولت ژاپن برای حفاظت کامل از المپیک 2020 است که در این کشور برگزار خواهد شد.