توافق همکاری چین و اندونزی در حوزه امنیت سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ رسانههای محلی گزارش دادند که چین و اندونزی تفاهمنامهای در مورد توسعه ظرفیتهای امنیت اینترنت و همکاری فناوری امضا کردهاند و این اولین توافقنامهای امنیت اینترنتی چین در نوع خود با یک کشور خارجی محسوب میشود.
براساس بیانیه وبسایت وزارت امور خارجه چین، تفاهمنامه یاد شده، که چارچوبی برای همکاری در زمینه توسعه ظرفیت و فناوری امنیت سایبری فراهم میکند، در جریان سفر رسمی وانگ یی (Wang Yi)، وزیر امور خارجه چین و مشاور دولتی این کشور به اندونزی امضا شده است.
در دیدار وانگ با لوهوت بینسار پاندجیتان (Luhut Binsar Pandjaitan)، هماهنگ کننده اندونزی برای همکاری با چین، وانگ خاطرنشان کرد که هر 2 کشور باید به طور مشترک امنیت دیجیتال را حفظ و یک جامعه مشترک متمرکز بر امنیت سایبری ایجاد کنند.
طبق تفاهمنامه، بین آژانس ارز و سایبری ملی اندونزی و اداره فضای سایبری چین، شرکت کنندگان اصل احترام به حاکمیت دولت در فضای سایبری را حفظ و با یکدیگر برای ایجاد سیستم حاکمیت اینترنتی بینالمللی چند جانبه، دموکراتیک و شفاف، امنیت دادهها و ایجاد فضای سایبری مسالمتآمیز، ایمن، باز، مسئولانه و منظم و همچنین توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) همکاری میکنند.
پراتاما پرسادا (Pratama Persadha)، کارشناس امنیت سایبری انستیتوی تحقیقات سایبری اندونزی برای مرکز تحقیقات امنیت سیستمهای اطلاعات و ارتباطات (CISSReC) گفت که همکاری بین اندونزی و چین در زمینه فناوری و امنیت اینترنت گام درستی است به شرطی که به طور متقابل سودمند باشد. علاوه بر این، چین در حال حاضر به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در توسعه شبکههای 5G از طریق تعدادی از شرکتهای فناوری شناخته شده است.
پراتاما اظهار داشت :
«در اصل، اندونزی باید بتواند خنثی عمل کند، زیرا از طرف ایالات متحده تحت فشار است. اندونزی به عنوان یک کشور مستقل قطعاً آزاد است که با هر کسی همکاری کند تا زمانی که به نفع مردم باشد. من امیدوارم که در توسعه زیرساختهای شبکه اینترنت تسریع صورت گیرد، خصوصاً اینکه اندونزی در حال حاضر ستون فقرات اینترنتی یعنی « Palapa Ring » را دارد. با افزودن فنآوری 5G هوآوی، توسعه زیرساختهای 5G در کشور تسریع میشود.»
او سپس مثالی در مورد اینکه چگونه چین شنژن را، به عنوان شهری که از فناوری 5G به خوبی استفاده میکند، ساخت، زد.
در عین حال، اونو پوربو (Onno W Purbo)، کارشناس فناوری اطلاعات گفت که مشکلی برای همکاری اندونزی با چین وجود ندارد. از همه مهمتر، اندونزی باید مستقل بماند. وی افزود :
«ما میتوانیم با هم کار کنیم، اما به کشورهای دیگر از جمله ایالات متحده، اروپا و چین وابسته نیستیم. اندونزی سعی میکند حداقل با تولید فناوری خود استقلال یابد.»
تحلیلگران صنعت انتظار داشتند این توافق اعتماد متقابل را در امنیت اینترنت از جمله شرایط باز بازار مخابرات متقابل و مهمتر از همه در مورد تعهداتی مبنی بر اینکه هیچ کشوری از شرکتهای خود نمیخواهد پشتیبان به دست آوردن اطلاعات هوشمند کشور دیگر باشند، تقویت میکند.
اندونزی با تولید ناخالص داخلی در حدود یک تریلیون دلار، بزرگترین اقتصاد در جنوب شرقی آسیا است و این حرکت میتواند تا حدودی بر سایر کشورهای حوزه دریای جنوبی تأثیر داشته باشد. به گفته تحلیلگران، این توافقنامه احتمالاً کشورهای بیطرف اقتصادی را از نظر اقتصادی جذب خواهد کرد.
ما جیهوا (Ma Jihua)، تحلیلگر پیشکسوت صنعت به گلوبال تایمز گفت :
«معامله با اندونزی در مورد امنیت سایبری مثالی برای سایر اقتصادهای SEA به ویژه با توجه به روابط نزدیکتر اقتصادی بین چین و کشورهای SEA خواهد بود که به نفع هر 2 طرف است.»