تهدید حریم خصوصی افراد با کلیرویو
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبریان؛ فناوری تشخیص چهره هماکنون در زمینههای بسیاری مانند، بررسیهای امنیتی در فرودگاهها، تحقیقات پلیس و نظارت روی رویدادهای بزرگی مانند همایشها کاربرد دارد. این فناوری به طور کلی به تصاویر چهرههای موجود در پایگاههای داده وابسته است. برای مثال میتوان به صورت مجرمان تحت تعقیب اداره پلیس اشاره کرد.
یک شرکت تازه تأسیس به نام کلیرویو (ClearView)، به تازگی فناوری جدیدی را توسعه داده است که امکان شناسایی هر فردی که در تصویر وجود دارد را فراهم میکند. همچنین فهرستی از ارتباطهای وی با وبگاههای مختلف را نیز تهیه میکند. در این فناوری کاربر تصویری از فرد مورد نظر را بارگذاری کرده و در کنار لینکها عکسهای عمومی وی را مشاهده میکند.
محققان استارتآپ کلیرویو توضیح دادن که برنامه آنها به پایگاه دادهای جامع با بیش از 3 میلیارد عکس مجهز است. این محتوا از طریق شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک و یوتیوب جمعآوری شدهاند.
کلیرویو ادعا میکند نوآوری مذکور قادر است هر فردی را که در یک مکان عمومی پا میگذارد، شناسایی کند. همچنین پلیس آمریکا هماکنون در حال استفاده از این برنامه است. این برنامه هماکنون در اختیار صدها سازمان اجرایی قانون قرار دارد.
مقامات فدرال و اجرایی آمریکا توضیح دادند از نحوه عملکرد دقیق کلیرویو و توسعهدهنده آن اطلاع ندارند؛ اما از این بستر برای حل پروندهها کلاهبرداری، جعل هویت، قتل و بسیاری موارد دیگر استفاده میکنند.
عدهای از افراد معتقدند فناوری کلیرویو علاوه بر گسترش نگرانیهای حریم خصوصی، خطرات بیشتری را نیز به دنبال خواهد داشت؛ زیرا سازمان در حال بارگذاری تصاویر و اطلاعات خود روی سرورهای شرکتی هستند که هنوز قابلیتهای خود برای محافظت از دادهها را اثبات نکرده است.