تمرکز سازمان نوآوری اسرائیل بر برنامههای آموزش فناوری پیشرفته
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ سازمان نوآوری اسرائیل کمکهای مالی به نهادها ارائه میکند تا برنامههایی را برای توسعه سرمایه انسانی موجود در بخش فناوری اسرائیل توسعه دهند. سازمان نوآوری اسرائیل فراخوانی را برای پیشنهادها منتشر و از شرکتها و سازمانها دعوت کرده تا طرحهای پیشنهادی خود را در بخشهای فناوری اقلیم، فناوری غذایی، زیست همگرایی، هوش مصنوعی و فناوری کوانتومی ارائه کنند.
درور بین (Dror Bin)، مدیرعامل سازمان نوآوری اسرائیل توضیح داد :
«سازمان نوآوری اسرائیل در تلاش است صنعت فناوری محلی را به بخشهای جدید تزریق کند تا اطمینان حاصل شود که اسرائیل موقعیت جهانی خود را در یک بخش فناوری بسیار پویا و در مواجهه با افزایش رقابت بینالمللی حفظ میکند. صنعت فناوری اسرائیل به دلیل موفقیت جهانی خود در نرمافزار و ارتباطات برجسته است، اما به همان اندازه در خط مقدم بردارهای فناوری نوظهور جدید مانند فناوری غذا قرار دارد، جایی که اسرائیل از نظر سرمایهگذاری در رتبه دوم جهان قرار دارد. سایر بخشهایی که در این فراخوان برای پیشنهادها مشخص شدهاند، حتی در طول این دوره چالش برانگیز برای صنعت فناوری جهانی در مقیاس جهانی، مناطقی هستند که رشد ثابتی دارند. برای حفظ موقعیت پیشرو اسرائیل در جهان، ما باید زیرساخت سرمایه انسانی را برای رشد مستمر در این بردارهای فناوری جدید آماده کنیم.»
به گفته کارشناسان، این فراخوان 2 نوع کمک مالی را تشریح میکند : اولی برای برنامههایی است که در مراحل اولیه یا آغازین هستند که بودجهای تا سقف یک میلیون شِکِل درخواست میکنند. در این موارد، سازمان نوآوری اسرائیل تا 70 درصد از بودجه مصوب را تأمین خواهد کرد. برای برنامههای بزرگتر در مرحله رشد که بودجه بیش از یک میلیون شِکِل درخواست میکنند، سازمان نوآوری اسرائیل 30 تا 50 درصد از بودجه مصوب را ارائه میکند.
هدف این برنامه گسترش دانش کارگران جدید و فعلی، بهبود حرفهای بودن آنها و تسهیل ادغام آنها با شرکتهای فناوری متخصص در فناوریهای آینده است. در این میان، سازمان نوآوری اسرائیل به دنبال ارتقای تعداد مشاغل در زمینه فناوری غذایی و اقلیم، از جمله در پستهای مدیریتی است.
کارشناسان معتقدند که سازمان نوآوری اسرائیل همچنین به دنبال بازآموزی از دانشگاه، استفاده از دانش دانشگاهیان در علوم زیستی، شیمی و مهندسی برای مقابله با چالشهای آب و هوایی، توسعه و ترویج برنامههای آموزشی جدید لازم برای فناوری مواد غذایی به ویژه در علوم گوشت و مهندسی بافت برای گوشت پرورشی، توسعه مهارتها برای بخشهای مورد تقاضا که در حال حاضر در اراضی اشغالی کمبود دارند، مانند بهینهسازی انرژی، تولید، ذخیرهسازی، حملونقل، مدیریت آب، نمکزدایی، فناوریهایی برای تسهیل کشاورزی پاک و پایدار، تقویت اقتصاد دایرهای در بخشهای مختلف و موارد دیگر است.
هدف از این کمکها افزایش آگاهی و دانش در مورد ابزارها و فناوریهای موجود است که میتوانند تأثیر تغییرات آب و هوا را کاهش یا انعطافپذیری را در برابر تأثیر آن بر صنعت افزایش دهند.
در فناوری کوانتومی، سازمان نوآوری اسرائیل در حال تلاش برای پیشبرد برنامههای آموزشی و همچنین بازآموزی و استخدام نامزدهای مناسب دارای مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد در فیزیک، الگوریتم و مهندسی برق در صنعت و بازآموزی مهندسان، برنامهنویسان و دانشمندان صنعت به سمت بخشهای جدید سنجش کوانتومی، ارتباطات، محاسبات و رمزگذاری است.
این سازمان صهیونیستی همچنین علاقهمند به حمایت از آموزش مهندسان و فارغالتحصیلان دانشگاهی برای توسعه نرمافزار کوانتومی و ادغام پروژههای کوچک دانشجویی در صنعت یا در مراکز تحقیق و توسعه کاربردی و ایجاد یک بهروزرسانی در مورد پیشرفت برنامه است.
علاوه بر این، برنامه کمک هزینه برای پروژههایی در نظر گرفته شده که به گسترش دانش کارگران جدید و موجود در علوم زیستی و توسعه برنامههای آموزشی اختصاصی در زمینه همگرایی زیستی کمک میکند. سازمان نوآوری اسرائیل همچنین بر آموزش فارغالتحصیلان در مقاطع مختلف علوم برای مشارکت در تحقیقات مرتبط با هوش مصنوعی و به طور خاص محققان هوش مصنوعی در پردازش تصویر، «NLP»، هوش مصنوعی مولد و نسل بعدی «UX» تأکید دارد.
بنابر ادعای محققان، این برنامهها بر آموزش مدیران ارشد فناوری برای ادغام آنها در موقعیتهای مدیریتی در استارتآپها و شرکتهای در حال رشد در بخشهای فناوری مانند اقلیم، فناوری کوانتومی، تراشهها، فناوری غذایی و همگرایی زیستی تمرکز خواهند کرد.
معیار اولیه برای ارزیابی برنامهها، درجه نوآوری و منحصر به فرد بودن برنامه است. فراتر از این، برنامهها براساس قابلیتهای شرکت، میزان همسویی آنها با بخشهای اولویتدار، افزایش نسبی کارگران جدید یا موجود با حقوق بالا، پتانسیل رشد و امکانسنجی اجرای برنامه در سرزمینهای اشغالی از جمله ارائه یک برنامه مدل کسب و کار پایدار برای آینده، اثربخشی و امکانسنجی برنامه (برنامههای مشترک برای دانشگاه، صنعت و بخش سوم) و همچنین تمرکز بر مخاطبان هدف متنوع رتبهبندی میشوند.