تمایل پاکستان به دیپلماسی دیجیتال
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ عمار جعفری (Ammar Jaffri)، مدیر کل سابق آژانس تحقیقات فدرال (FIA) پاکستان گفت که این کشور باید فعالانه روی توسعه چارچوبهای دیپلماسی دیجیتال خود کار کند.
جعفری در وبیناری با موضوع «چالشهای امنیت سایبری : نیاز به انجمنهای منطقهای برای مبارزه با تهدیدات سایبری»، که بهوسیله مؤسسه مطالعات منطقهای (IRS) برگزار شد، صحبت میکرد.
مدیر سابق آژانس تحقیقات فدرال عنوان کرد که دنیای سایبری یک حوزه بدون تابعیت است که نمیتواند در غیاب هنجارها و چارچوب های نظارتی در هر 2 سطح ملی و بین المللی عمل کند. وی افزود که پاکستان نمیتواند در انزوا زندگی کند و نیاز به کمک جهانی از نهادهایی مانند سازمان ملل دارد. علاوه بر این، اجرای قوانین سایبری در پاکستان بسیار ضعیف بوده و از این رو اتکا به یک منبع خارجی در کنار حصول اطمینان از توسعه ضروری در سطح ملی نیاز روز است.
زونرا جلیل (Zunera Jalil)، از دانشگاه هوایی بر این عقیده بود که پاکستان باید روی توسعه زیرساختهای حیاتی تمرکز و در عین حال قوانین و سیاستهای سایبری جامع را تضمین کند. او گفت که پذیرش ایمن ابر و بومی شدن باید بهوسیله پاکستان پذیرفته شود. به گفته جلیل، پاکستان با حملات سایبری فنی مانند روند باجافزار (Raas)، توزیع بدافزار، اخاذی مضاعف، حملات بلاکچین و ارزهای دیجیتال، شبکههای تاریک و دورهای از درآمدزایی غیرمستقیم مواجه و همه این روندهای در حال تحول نیازمند اقدامات مقابلهای سختگیرانه است.
محمد وسیم اقبال (Muhammad Waseem Iqbal)، گروه مهندسی نرمافزار دانشگاه عالی، لاهور، اظهار داشت که پاکستان باید یک تیم واکنش اضطراری سایبری (CERT) را تشکیل دهد که باید با همکاری سازمانهای منطقهای، به ویژه کشورهای جنوب شرق آسیا، کار کند.