تلگرام، کندی، فیلترینگ
مدتزمانی است که پیامرسان موردعلاقه کاربران ایرانی با اختلالات گستردهای در کشور مواجه و وضعیت آن بهگونهای شده که عدهای صراحتاً اعلام کردند این شبکه قرار است فیلتر شود. به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبریان، اخیراً تلگرام در اکانت رسمی توئیتر خود بهکندی سرعت این پیامرسان در ایران پرداخت و مشکلات به وجود آمده برای ایرانیها را ناشی از اختلالات شرکتهای اینترنتی عنوان کرد. این شبکه اظهار کرد که شرکتهای تأمینکننده اینترنت در ایران دچار محدودیت ترافیک شدهاند که این موضوع را پیگیری میکنیم تا دلیل قطعی مشخص شود.
بااینحال سخنگوی وزارت ارتباطات و شخص وزیر پا در گود گذاشت و در برابر تمامی شایعات ایستاد؛ آنها اعلام کردند که تلگرام فیلتر نخواهد شد.
در شرایطی که معمولاً اختلالات پیامرسانهای موبایلی از دو جنبه قابلبررسی است، باید گفت که یا از داخل کشور برای آنها محدودیت ایجاد میشود یا مشکل آنها فنی و از سمت سرور میزبان است.
مسئولان داخل کشور عنوان میکنند که هیچ محدودیتی برای تلگرام ایجاد نکردهاند و ازآنجهت که بسیاری از اشخاص دولتی نیز در این شبکه عضویت دارند، درواقع میتوان باور کرد که محدودیتی از سمت دولت اعمال نشده است؛ زیرا در غیر این صورت حضور دولتیها در این شبکه معنایی نداشت.
حال در چنین شرایطی معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، خبر از اقدامی رسمی و جدید توسط این وزارتخانه داد و اظهار کرد که تلگرام خودش مشکل دارد درحالیکه متقاضیان ایرانی آن بسیار زیاد است.
وی عنوان کرد که کانتکت لیست موبایل من بالغبر دو تا سه هزار شماره را شامل میشود؛ هرروز که به تلگرام مراجعه میکنم تعداد زیادی از این شمارهها به تلگرام پیوستهاند و همین موضوع نشان میدهد که چه استقبالی از این شبکه در ایران است.
معاون وزیر ارتباطات گفت: «نامهای رسمی به تلگرام زدیم و در آن گفتهایم که شبکه شما در ایران مشکل دارد، بیایید بنشینیم مشکلات را حل کنیم.»
همچنین وی افزود که بنا داریم مشکل تلگرام را چه به طریق CDN و چه از طرق دیگر حل کنیم. شبکه تحویل محتوا که به اختصار CDN نیز خوانده میشود یک شبکه بزرگ از سرورهایی است که در چندین نقطه دنیا مستقر هستند و به صورت جغرافیایی توزیع شدهاند. با استفاده از CDN محتوا با توجه به موقعیت جغرافیایی کاربر از طریق نزدیکترین سرور به کاربر ارائه داده میشود. این سرویس در افزایش سرعت تحویل محتوا و پهنای باند در وب سایتهای با ترافیک بالا و وب سایتهای جهانی مانند گوگل، یاهو و … بسیار تأثیرگذار است.
منبع: تسنیم