تلاش ژاپن برای تقویت صنعت تراشه
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان،هیئت مدیره شرکت جِی اِس آر (JSR Corp) سازنده مواد نیمه رسانا ،برای بحث در مورد خرید چند میلیارد دلاری تراشه توسط یک صندوق تحت حمایت دولت تشکیل جلسه میدهد.
شرکت تولید نیمه رسانا تایوان (TSMC)در ماه نوامبر از برنامه ساخت یک کارخانه تراشه ۷ میلیارد دلاری در جزیره کیوشو ژاپن خبر داد که قرار است در این کارخانه ،تولید تراشه های ۱۲ و ۱۶ نانومتری در سال ۲۰۲۴ آغاز شود.
گروه سونی و همچنین شرکت سازنده قطعات خودرو دنسو که از تراشه های ساخت TSMC استفاده خواهند کرد ،نیز سرمایه گذار هستند.
شرکت آمریکایی سازنده حافظه، میکرون تکنولوژی (Micron Technology) در ماه می اعلام کرد که قصد دارد تا ۵۰۰ میلیارد ین (۳.۵ میلیارد دلار) در فناوری فرابنفش فرین (EUV) طی چند سال آینده با حمایت دولت ژاپن سرمایه گذاری کند. گفته میشود این اولین تراشه ای خواهد بود که فناوری فرابنفش فرین (EUV) را برای تولید به ژاپن می آورد. فناوری فرابنفش فرین (EUV) یکی از اصلیترین راههای تولید قطعات نیمه رسانا میباشد.
منابع آگاه نیز به خبرگزاری رویترز گفتند که سامسونگ الکترونیک نیز در حال بررسی راه اندازی اولین خط تست بسته بندی تراشه خود در ژاپن در نزدیکی مرکز تحقیق و توسعه فعلی خود در یوکوهاما میباشد.
شرکت راپیدوس (Rapidus) که مورد حمایت دولت ژاپن میباشد، اعلام کرد که یک کارخانه تراشه سازی در چیتوز، یک مرکز تولیدی در جزیره شمالی هوکایدو خواهد ساخت.
ژاپن که شاهد کاهش سهم خود از بازار جهانی نیمه رسانا میباشد، قصد دارد با سرمایه گذاری و ارائه حمایتهای مختلف ، فروش تراشه های ساخته شده در این کشور را تا سال ۲۰۳۰ به ۱۵ تریلیون ین برساند.
شرکت راپیدوس ۷۰ میلیارد ین سرمایه اولیه را از دولت ژاپن دریافت کرد و رسانه های محلی در ماه آوریل گزارش دادند که دولت در حال نهایی کردن طرح تامین ۳۰۰ میلیارد ین دیگر میباشد.
ژاپن همچنین در حال تنظیم یارانه هایی به ارزش حدود ۱۵ میلیارد ین به شرکت سامسونگ جهت تاسیس کارخانه تراشه میباشد.
ژاپن در ماه مارس اعلام کرد که صادرات ۲۳ نوع تجهیزات تراشه ای خود را محدود خواهد کرد و با آمریکا جهت کنترلهای تجاری این فناوری هماهنگ خواهد شد.
شرکت صندوق سرمایه گذاری ژاپن (JIC)که تحت نظارت وزارت بازرگانی این کشور قرار دارد، در حال مذاکره با شرکت جِی اِس آر (JSR Corp) در مورد خرید تراشه میباشد.
این صندوق با پشتوانه ۲۰ میلیارد دلار پول دولتی، در سال ۲۰۱۸ برای سرمایه گذاری در شرکت های ژاپنی به منظور افزایش رقابت پذیری در این کشور تاسیس شد.