تلاش پنتاگون برای حمله سایبری به داعش
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ پنتاگون درحالتوسعه یک سامانه سلاح سایبری پیشرفته برای اجرای حملات آنلاین علیه داعش است. این سیستم که توسط فرماندهی سایبری وزارت دفاع اداره میشود، پلتفرمی بانام پلتفرم واحد برای دسترسی سربازان سایبری به ابزارهای تهاجمی و تدافعی تأمین خواهد کرد.
این پلتفرم به بخش جداییناپذیر تمام عملیاتهای آنلاین ایالاتمتحده تبدیل خواهد شد که خدمات حیاتی مانند جت برای خلبانان یا حملکننده هواپیما برای ملوانان را فراهم میکند. مقامات صنعتی به این برنامه بهعنوان یک حامل سایبری» اشاره میکنند که برای اجرای عملیاتهای سایبری و اطلاعات، نظارت و شناسایی استفاده میشود.
به گزارش وبگاه تخصصی Fifth Domain، نیروی هوایی آمریکا نیز طرحی برای پلتفرم واحد ارائه کرده است. مقامات نیروی هوایی این طرح پیشنهادی را از طرف فرماندهی سایبری فرستادند؛ پلتفرم واحد قبلاً بهعنوان یک سیستم متمرکز جدید برای فعالیتهای آنلاین مخفی و اصلی فرماندهی توصیف شده بود. این فعالیتها شامل ورود به شبکههای داعش برای نظارت کارشناسان روی رفتار گروههای افراطی است.
طبق گفته نیویورکتایمز، نفوذ به شبکهها برای تقلید یا تغییر پیامهای فرماندهان هستند تا آنها بهطور ناخواسته جنگجویان را به مناطقی هدایت کنند که احتمالاً توسط هواپیماهای بدون سرنشین یا بهصورت هوایی موردحمله قرار گیرند.
یکی دیگر از تکنیکهای مورداستفاده توسط فرماندهی سایبری یک نوع معمول حمله سایبری است که بانام انکار سرویس شناخته میشود. این حمله شامل جلوگیری از کاربر برای دسترسی به سرویس آنلاین توسط سیل سرورها با ترافیک کافی برای خراب شدن سیستم است.
به گفته وبگاه تخصصی Fifth Domain، احتمالاً پلتفرم واحد بهمنزله وحدت و یکپارچگی بسیاری سیستمهای سایبری فرماندهی سایبری در یک سیستم و با برنامهای واحد است. امروزه هرکدام از قسمتهای فرماندهی از یک سیستم متفاوت استفاده میکنند و بسیاری از آنها باهم ارتباطی ندارند.
طبق گفته منابع آگاه، طرح پیشنهادی پلتفرم واحد از طریق شرکت برتر Alliant با قراردادهای دولتی در اداره خدمات عمومی مطرح شده بود.
دسترسی منعطف تأمینکنندگان به راهحلهای فناوری اطلاعات سفارشی از مجموعه بزرگ و متنوع شرکای صنعت، اجازه برنامهریزی بلندمدت برای مقررات برنامههایی در مقیاس بزرگ را میدهد.
دونالد ترامپ در ماه اوت سال 2017 به ارتش آمریکا دستور داد تا به دلیل اهمیت مقوله سایبری عملیاتهای جنگ سایبری خود را به یک فرماندهی مجزا ارتقا دهند. این مرکز بانام فرماندهی سایبری ایالاتمتحده بر جنگ سایبری مانند کمپینهای هک دولتی متمرکز است و علاوه بر محافظت ایالاتمتحده در برابر نیروهای آنلاین دشمن، کمک میکند به اهداف جنگ سایبری خود دست یابد. فرماندهی سایبری قبلاً بخشی از فرماندهی استراتژیک ایالاتمتحده بود.
طرح پیشنهادی فوق ماه ژوئن گذشته برای شرکتهای طرف قرارداد منتشر شد و قرار است تا اواسط ماه ژوئیه اجرایی شود. در حال حاضر لاکهید مارتین، نورثروپ گرومن، ریتیون و بوز آلن همیلتون آماده رقابت در این قرارداد هستند.
سخنگوی نیروی هوایی ایالاتمتحده گفت:
با هماهنگی فرماندهی سایبری و دیگر سرویسهای آمریکا، نیروی هوایی بهسوی توسعه و گسترش درحرکت است تا قابلیتهای کامل و متنوعی را برای جنگجویان سایبری خود فراهم کند.
اخبار حاکی از آن است که پنتاگون باوجود نگرانیهای شدید در مورد تهدیدات ناشی از هوش مصنوعی از سوی کشورهای روسیه و چین بر روی دیگر کشورها، الگوریتمهای پیشرفته خود را دو برابر کرده است.
بر اساس گزارشی از گوینی، خدمات مسلح ایالاتمتحده سال گذشته مبلغ 7.4 میلیارد دلار (5.5 میلیارد پوند) در زمینه هوش مصنوعی، دادههای بزرگ و محاسبات ابری و ایجاد تغییرات اساسی در جنگ مدرن سرمایهگذاری کرد. رؤسای نظامی نیز در گزارشی سال گذشته هشدار دادند که ایالاتمتحده علاوه بر رهبری انقلاب بعدی میتواند قربانی آن نیز باشد.