تلاش نمایندگان مخالف طرح صیانت فضای مجازی برای مسکوت ماندن طرح
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان ؛ اگرچه رأی مثبت 121 نماینده مجلس شورای اسلامی به اصل هشتاد و پنجی شدن طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی، این طرح را به کمیسیون مشترک ارسال کرده است ولی عدهای از نمایندگان مخالف طرح قصد دارد با استفاده از آیین نامه داخلی، بررسی این طرح را به روال عادی برگردانند.
طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی و ساماندهی به شبکههای اجتماعی را به جرأت میتوان پر سر و صدا ترین طرح در حوزه ارتباطات طی 10 سال اخیر در کشور دانست.
در این طرح که از همان روز اول ارائه به صحن مجلس با واکنشهای فراوان روبرو شد، موارد و مسائل متعدد و مختلفی مطرح شده که به عقیده مخالفان، در شرایط کنونی کشور امکان اجرای آنها وجود ندارد.
در آنزمان همزمان با کارشناسان بسیاری از نمایندگان مجلس هم به این طرح اعتراض کردند و برخی از آنها چون علیرضا پاک فطرت، نماینده شیراز در شبکههای اجتماعی خود اعلام کردند که این طرح در آخرین لحظات روز چهارشنبه پایان هفته مطرح شد و نزدیک به یک سوم نمایندگان در مجلس حضور نداشتند.
افزایش انتقادها و اعتراضها به طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی موجب شد تا نمایندگان مخالف این طرح نیز مسکوت ماندن آن را در مجلس پیگیری کنند.
در این مورد عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در توییتی درخواست توقف رسیدگی به طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی در کمیسیون مشترک را داده است. جلیل رحیمی امیدوار است تا با همراهی سایر نمایندگان، این طرح در مجلس مسکوت بماند.
حالا نمایندگان مخالف به دنبال مسکوت ماندن این طرح در صحن علنی هستند. جلیل رحیمی جهان آبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در توییت خود با بیان اینکه طرح صیانت فضای مجازی غیرکارشناسی و چالشزاست، آورده است که:
براساس تبصره ۲ ماده ۱۶۷ قانون اییننامه داخلی، درخواست توقف رسیدگی در کمیسیون را ارائه کرده و آن را به صحن برمیگردانیم.
او امیدوار است تا با همراهی سایر نمایندگان، طرح مسکوت بماند چون اولویت کشور واکسن و مساله معشیت است نه اینترنت.
براساس تبصره ۲ ماده ۱۶۷ قانون آییننامه داخلی مجلس،چنانچه پانزده نفر از نمایندگان تقاضای لغو رسیدگی طرح یا لایحه طبق اصل 85 قانون اساسی را تا قبل از تأیید شورای نگهبان از مجلس داشته باشند، این تقاضا در همان جلسه اعلام و در جلسه بعد طبق ماده 165 آییننامه داخلی مطرح میشود و درصورت تصویب این تقاضا، رسیدگی به لایحه یا طرح طبق آییننامه داخلی ادامه مییابد.
پیشتر هم سید غنی نظری خانقاه، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با ایرنا گفته بود که به زودی عدهای از نمایندگان براساس آئیننامه داخلی مجلس، تقاضای مسکوت گذاشتن طرح صیانت را تقدیم هیات رئیسه خواهند کرد. او همچنین بیان کرد که اگر ۲۵ نفر نمایندگان مخالف تصمیم بگیرند که جلوی طرح را بگیرند، این طرح با رای اکثریت مسکوت میماند.