تلاش سناتور نبراسکا برای نگارش دکترین سایبری
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ با خروج روسیه از سایه در جریان وقایع مربوط به انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا، قانون گذاران این کشور در خواست خود برای تدوین راهبرد جامع سایبری را افزایش داده و پیش بینی امکان وقوع حملات سایبری به خاک این کشور را بیش از پیش پذیرفته اند. به عقیده بسیاری از کارشناسان، نگاه مشابه شرایط جنگ سرد به فضای کنونی جهان، می تواند موفقیت استراتژیک نگارش پیش نویس لایحه دفاعی امسال در حوزه سایبری را سبب شود.
بر اساس اعلامیه کمیته خدمات نظامی سنای ایالات متحده، طرح بن ساس (Ben Sasse)، سناتور نبراسکا، می تواند با گرد هم آوردن 13 نفر از برترین متخصصان امنیت سایبری، از جمله مقامات دولتی و کارشناسان بخش خصوصی، به تشکیل «کمیسیون شفاف سازی فضای سایبری» (Cyberspace Solarium Commission)، بینجامد. به زعم بسیاری از صاحب نظران این عرصه، تحقق این مهم، سبب تسهیل روند تدوین چارچوب سایبری آمریکا در آینده ای نزدیک می شود.
ساس در این مورد می گوید:
جنگ های ترکیبی آغاز شده اند و ایالات متحده در حال حاضر برای آن آماده نیست. از همین روی، در شرایط کنونی، به بررسی همه جوانب این مسئله نیاز داریم. ما در حال حاضر فاقد آموزه ای کار آمد و موثر در این حوزه هستیم.
بر اساس گزاره برگ طرح یاد شده، این کمیسیون با استفاده از بازدارندگی سایبری، به بررسی بهترین راهکار محافظت و دفاع از ایالات متحده در برابر تهدیدات سایبری، در حوزه های سیاسی، امنیت ملی و اقتصادی، خواهد پرداخت. این کمیسیون همچنین می تواند چگونگی سازماندهی تلاش های سایبری در داخل بستر دولت را نیز ارزیابی کند.
به طور کلی مدل عملکرد «کمیسیون شفاف سازی فضای سایبری»، به طرحی طبقه بندی شده متعلق به سال 1953 بازمی گردد. در آن برهه زمانی، ایالات متحده مانند شرایط کنونی اش در فضای سایبری و تقابل با روسیه، راهبرد مشخصی در قبال کرملین نداشت. از همین روی، در آن سال آیزن هاور رئیس جمهور این کشور، «پروژه شفاف سازی» را کلید زد.
کلون کیچن (Klon Kitchen)، مشاور سابق امنیت ملی بن ساس، و متخصص فعال بنیاد هریتیج، در این مورد می گوید:
امروز، ایالات متحده در فضای سایبری، شرایطی مشابه سال 1953 یافته است.