تلاش اسرائیل برای دیجیتالی کردن میدان نبرد
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ وزیر دفاع اسرائیل به تازگی از دستیابی این رژیم به نوعی فناوری با نام «فایر ویور» (FireWeaver)، یک سامانه حسگر به شلیک (sensor-to shooter) رونمایی کرد. این شبکه در سال 2021 عملیات خواهد شد.
فایر ویور با همکاری نیروی زمینی ارتش اسرائیل، «DDR&D» و شرکت رافائل (Rafael)، به عنوان بخشی از فرایند دیجیتالی کردن میدان نبرد توسعه پیدا کرد. این سامانه همهی حاضران در میدان نبرد را به یکدیگر متصل کرده و امکان تیراندازی سریع، دقیق، مؤثر و ایمن را فراهم میکند. در نتیجه علاوه بر افزایش قابلتوجه بازده عملیات، مدتزمان جنگ نیز کاهش مییابد.
فایر ویور به واسطه موقعیتیاب جغرافیایی مبتنی بر پیکسل زبان مشترکی را میان همه حسگرها و تیراندازان به وجود میآورد و سطح آگاهی موقعیتی و درک نیروهای تاکتیکی از میدان نبرد را افزایش میدهد. در این بستر، اهداف، نیروهای خودی، مکانهای حساس و دیگر موارد قابلتوجه، بلافاصله و با بالاترین دقت به اشتراک گذاشته میشود. این اطلاعات بر پایه مدلسازیهای 3 بعدی و با استفاده از فناوری دید رایانهای رافائل به نمایش گذاشته میشوند. این ویژگی باعث میشود نیروها از موقعیت دقیق دشمن را در اختیار داشته باشند و فاصله آن را با خود درک کنند.
فایر ویور همچنین از الگوریتمهای هوش مصنوعی پیشرفت رافائل بهره میگیرد، اطلاعات میدان نبرد را پردازش و تحلیل کرده و تخصیص آتش را در اولویت قرار میدهد. این سامانه بهترین حالت تیراندازی را از طریق محاسبه هر هدف و بر پایه پارامترهایی مانند مکان، خط دید، تأثیرپذیری، مهمات در دسترس و بسیاری موارد دیگر، محاسبه میکند. همچنین با در نظر گرفتن قوانین مبارزات، در زمان واقعی خسارت را به حداقل میرساند.
سیستم یاد شده همچنین شامل یک پایانه مدیریت آتش است که کنترل کاملاً کل فرآیند، حسگر به شلیک را به صورت موازی در اختیار فرماندهان قرار میدهد.
فایر ویور به عنوان یک مکمل برای «C4I» در نظر گرفته میشود. در حالی که C4I برای سطوح مرکز فرماندهی و فرماندهان طراحی شده است، فایر ویور، به صورت زمان واقعی به سربازان اطلاعات دقیقی از میدان نبرد ارائه میدهد و از اشتباه جلوگیری میکند.
رافائل همچنین در ژانویه 2020 به ارتش آلمان ابزاری را برای ایجاد میدان نبرد شیشهای و پشتیانی پویا از عملیات ارائه داد