تلاش آمریکا و انگلیس برای نفوذ بیشتر در شرکت های فناوری
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ شرکت فایرآی که یک شرکت امنیت سایبری است، طی گزارشی اعلام کرد آمریکا، انگلیس، کانادا و نیوزیلند به دنبال به دست آوردن کلیدهای رمزنگاری شرکت های فناوری هستند تا از این طریق نظارت بیشتری روی افراد داشته باشند.
درجریان برگذاری یک نشست درهفته گذشته، بیانیه ای از سوی کشورهای عضو پیمان پنج چشم منتشر شد.
در این بیانیه اشاره شد که با طیف وسیعی از مسائل مربوط به تکنولوژی و فناوری رو به رو هستیم، اما مسئله اصلی درباره رمزنگاری های داخلی برنامه ها است. لذا این موضوع مطرح شد که پیش از این برخی شرکت های فناوری به صورت داوطلبانه درب پشتی سیستم های رمزنگاری خود را در اختیار مقامات دولتی قرار می دادند، اما در حال حاضر این نیاز حس می شود که این موضوع باید به صورت قانون در نظر گرفته شود و همه از آن پیروی کنند.
این موضوع از جهتی موجب نقض حریم خصوصی افراد می شود و از سویی برای برقراری امنیت آنها مفید فایده است.
در گذشته شاهد این واقعیت بودیم که به دنبال حمله تروریستی در لندن، دولت این کشور از سرویس های پیامرسان رمزنگاری شده، درخواست درب پشتی کرد. در این حمله تروریستی ظاهراً متهمین از پیامرسان واتس اپ برای برقراری ارتباط استفاده شده بود. گفتنی است بنابر استدلال دولت انگلیس با وجود چنین برنامه های رمزنگاری شده، دولت نمی تواند به طور شایسته امنیت مردم خود را تأمین کند. این دولت مدعی است اینگونه برنامه ها مکانی برای پنهان شدن تروریست ها فراهم کرده است و برای جلوگیری از چنین حملاتی باید سازمانهای اطلاعاتی به برنامه های رمزنگاری شده مانند واتس اپ دسترسی داشته باشند.
البته این موضوع قابل قبول نمی باشند، زیرا دولت ها با در اختیار گرفتن کلید های رمزنگاری سلطه بر تمامی ابعاد زندگی افراد خواهند داشت. در چنین کشورهایی حریم شخصی دیگر معنایی ندارد و افراد هیچ حریم خصوصی نخواهند داشت.