تقویت همکاری انسان و روبات با پروژه آفست دارپا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ سازمان دارپا به تازگی فاز پنجم پروژه آفست (OFFSET) خود را آغاز کرده است. هدف از این پروژه فراهم آوردن امکان مدیریت یک گروه 250 عددی از پهپادها و وسایل نقلیه بدون سرنشین است که به انجام عملیات در محیطهای شهری و متراکم به سربازها کمک میکند. این فناوری به بهبود رابطه گروههای انسان و ماشین کمک میکند.
سازمان دارپا در فاز پنجم آفست با 9 گروه تحقیقاتی مختلف قرارداد همکاری امضا کرده است. این پروژه در 5 بخش مختلف دنبال میشود که شامل تاکتیک ازدحام، خودمختاری تجهیزات، گروه انسان و ماشین، محیط مجازی و بستر آزمایش فیزیکی میشود. فاز پنجم خود به 2 حوزه آزمایش فیزیکی و تاکتیکهای ازدحام تقسیم میشوند. 9 گروه یاد شده باید فناوریهای خود را تا پیش دسامبر 2020 که در یک محیط فیزیکی مورد آزمایش قرار میگیرند، توسعه داده و تکمیل کنند.
9 گروه مذکور شامل آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جان هاوکینگ، دانشگاه نورثوسترن، دانشگاه «A&M» تگزاس و 2 گروه از موسسه تحقیقات فناوری دانشگاه میشیگان و شرکتهای «HDT Expeditionary System»، «Sentien Robotics »، «Charles River Analytics» و «Soar Technology» هستند. 5 گروه از محققان در بخش آزمایش فیزیکی و 4 گروه آنها در حوزه تاکتیکهای ازدحام فعالیت میکنند.
5 گروه فعال در زمینی آزمایش فیزیکی روی تسریع روند ادغام قطعات سختافزاری و تقویت اجزا به منظور کاهش زمان استقرار تجهیزات بدون سرنشین، توسعه حسگرهای جدید ناوبری و درک محیط، توسعه پهپادهای ثابت بال آئرودینامیک و افزایش تحرک پذیری روباتهای چرخدار متمرکز هستند.
تیموتی چانگ (Timothy Chung)، مدیر برنامه آفست در دفتر فناوری تاکتیکی دارپا گفت:
محیطهای شهری با چالشهای کلیدی مانند ساختمانهای بلند، فضا تنگ و خط دید محدود مواجه هستند. تقویت بستر فیزیکی آزمایش به مقابله با این مشکلات کمک میکند.
4 گروه دوم نیز روی ایجاد تاکتیکهای ازدحام برای استفاده توسط روباتهای زمینی و هوایی تمرکز میکنند. تاکتیکیهایی که اهداف آنها انجام مأموریتهایی مانند تصرف یک زمین کلیدی در یک محیط شهری در مدت زمان مشخص است. نمونهای از این تاکتیکها ایجاد اختلال در روند تصمیمگیری دشمن، جلوگیری از هدف قرار گرفتن تجهیزات، بروزرسانی نقشه به صورت پویا و حفظ ارتباط میان اجزا است.