تقویت قابلیت های هوش مصنوعی سامانه های آمریکا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ به نقل از «fifthdomain»؛ دولت آمریکا قصد دارد قابلیتهای هوش مصنوعی را تقویت کرده یا خطرات باقیمانده در حوزه بخشهای خصوصی و چین را تحت پوشش قرار دهد.
به همین منظور در طول 2 سال گذشته نوآوریهای جدیدی از سوی سازمان دارپا و جامعه اطلاعاتی آمریکا در حوزه هوش مصنوعی مطرح شد. سازمان ایآرپا (IARPA) نیز مدتی قبل یک برگ درخواست اطلاعاتی جدید را در رابطه با تحقیق در حوزه الگوریتمهای یادگیری ماشینی پیشرفته، منتشر کرد که مهلت آن تا 17 ژانویه 2019 به پایان میرسد.
مقامات ایآرپا گفتند:
این که مخاطبان از دانش شیوههای پیادهسازی یادگیری ماشینی پیشرفته برخوردار باشند؛ از اهمیت ویژهای برخوردار است. این افراد برای کار روی پروژه به مجوزهای محرمانه نیاز دارند.
رهبران ایآرپا، علاوه بر برنامه یادگیری عمیق مذکور، به دنبال کسب اطلاعاتی پیرامون تحقیق در زمینه سامانههای محاسباتی آینده هستند که توانایی یادگیری مستقل را دارند. این اقدام میتواند پیامدهایی مانند تقویت امنیت سایبری دولت آمریکا را در پی داشته باشد.
ایآرپا ادامه داد:
در عصری که رشد انفجاری دادهها به طور قابلتوجهی در حال گسترش است، به تجزیهوتحلیل زمان واقعی (یا نزدیک به زمان واقعی) حجم عظیمی از دادههای ناهمگن نیاز پیدا میشود. حجم و انواع دادههای امروزی نیز شروع به گسترش کرده و در حال فراتر رفتن از توانایی پردازش بیشتر سیستمهای سنتی فعلی به منظور ارائه راهحلهای بهینه هستند.
با توجه به گزارش مقامات بخشهای دولتی و خصوصی، بیشتر تهدیدات سایبری شناسایی شده، به منظور ایجاد شاخصهای اخطار، از نوعی هوش مصنوعی بهره میبرند.
جیمز یگر (James Yeager)، معاون مدیر شرکت دولتی امنیت سایبری کروداسترایک (Crowdstrike)، شرح داد:
هنگامی که موضوع هوش مصنوعی مطرح میشود، دولت آمریکا از بخش خصوصی عقب میماند.
یگر گفت:
ایآرپا به منظور برطرف سازی مشکلات پیچیده، از رویکرد خطرپذیری و در عین حال اهدای جوایز سطح بالا بهره میبرد. آنها زمان و منابع فراواني را مصرف میکنند. اگر بتوانند به وسیله یک گلوله نقرهای از پروژه تحقیقاتی خارج شوند، برای همه سودمند خواهد بود.
اندرو لسکو (Andrew Laskow)، مدیر ارشد شرکت بلو پریزم (Blue Prism) -که محصولات مجهز به هوش مصنوعی را به دولت فدرال و سازمانهای دفاعی ارائه میدهد- توضیح داد:
در دولت آمریکا، افراد بسیاری وجود دارند که میخواهند مشکلاتی را که توانایی حلشان را ندارند، به کمک هوش مصنوعی برطرف سازند.
لسکو افزود:
همچنان درک نادرستی از بالاترین سطح توانایی هوش مصنوعی از کارهایی که میتواند یا نمیتواند انجام دهد، وجود دارد.
مقامات بخشهای خصوصی و عمومی هشدار دادند:
شاخصهای شبکه تهدید پشتیبانی شده با هوش مصنوعی میتواند هشدارهای بسیاری را تولید و بارکاری اضافی روی کاربر پیاده کند.
میشل مکگاهن (Michael McGeehan)، مدیر توسعه کسبوکار بلو پریزم اشاره کرد:
سامانههای خودمختار هوشمند به 2 بخش «فکری» (thinking side) و «اجرایی» (execution side) تقسیم میشود.
مشابه با مغز انسان، بستر هوش مصنوعی، مسئول تصمیمگیری بوده، در بخش فکری قرار میگیرد. در مقابل، فرآیندهای خودمختار روباتیک در سمت اجرایی قرار داشته، مشابه با بازو و پای انسان، وظایف را انجام میدهند.