تقویت روابط سایبری سنگاپور و ویتنام
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ اوایل ماه جاری، تو لام (To Lam)، وزیر امنیت عمومی ویتنام، با ژوزفین تئو (Josephine Teo)، وزیر ارتباطات و اطلاعات سنگاپور و وزیر مسئول کشور هوشمند و امنیت سایبری، گفتگوهای آنلاین داشت. در این گفتگوها، لام از مشارکت راهبردی رو به رشد بین ویتنام و سنگاپور در سالهای گذشته و همچنین روابط بین وزارت امنیت عمومی ویتنام و سازمانهای مجری قانون سنگاپور استقبال کرد.
براساس یک گزارش خبری، لام اعلام کرد که هر 2 طرف به گسترش همکاریهای بینالمللی در زمینه امنیت سایبری در اشکال انعطافپذیر ادامه دهند که به مبارزه با همهگیری کووید-19 کمک میکند و همچنین آگاهی عمومی را در مورد امنیت سایبری، سواد اینترنتی و مهارتهای دیجیتالی افزایش میدهد. وی پیشنهاد داد که هر 2 کشور در مورد آگاهی و اقدامات کشورهای عضو آسهآن در مورد امنیت سایبری، به منظور ایجاد مبانی حقوقی مشترک برای همکاری بینالمللی در این زمینه به توافق برسند.
به گفته لام، 2 طرف باید برای ایجاد مرکز امنیت سایبری آسهآن، ایجاد یک مکانیسم همکاری مشترک برای آموزش طولانیمدت و فشرده مرتبط در این بلوک با حمایت کشورهای گفتگو مانند چین، ژاپن و جمهوری کره، همکاری نزدیک داشته باشند. طرف سنگاپوری خاطرنشان کرد که هر 2 طرف بر مشکلات غلبه خواهند کرد و پایهای برای توسعه بیشتر در آینده به سمت ایجاد نقش و جایگاه بالاتر آسهآن در منطقه و جهان خواهند گذاشت.
اوایل این ماه، تیم واکنش اضطراری رایانهای (VNCERT) و اداره امنیت اطلاعات ویتنام، تحت نظر وزارت اطلاعات و ارتباطات (MIC)، بر استقرار رزمایش تیم واکنش اضطراری رایانهای آسهآن در سال جاری (ACID 2021) برای اعضای شبکه واکنش اضطراری و واحدهای فناوری اطلاعات وزارتخانهها و سازمانها در سراسر کشور نظارت و ریاست داشتند.
در این رزمایش، تیمهایی به نمایندگی از کشورهای عضو آسهآن و 5 کشور گفتگو یعنی استرالیا، چین، هند، ژاپن و جمهوری کره حضور داشتند. وبگاه تخصصی «OpenGov Asia» گزارش داد که این تمرین تحت عنوان «پاسخ به حملات روی زنجیره تأمین با هدف شرکتها و سازمانها»، به میزبانی سنگاپور برگزار شد. شرکت کنندگان در این مانور شامل کارکنان فنی کلیدی حاضر در استقرار بینالمللی و داخلی سازمان امنیت اطلاعات، گروه دولتی ویتل (Viettel)، «VNPT»، «BKAV»، «Sacombank»، گروههای کارکنان پشتیبانی (تکنسینهای تیم واکنش اضطراری رایانهای) و اعضای شبکه پاسخگویی به حوادث امنیت اطلاعات شبکه ملی بودند.
این فرصتی برای تکنسینهای آژانسها، سازمانها و شرکتهای ویتنامی بود تا مهارتهای خود را در برخورد، بررسی، تجزیه و تحلیل، به حداقل رساندن آسیبها و گزارشدهی شرایط اضطراری تمرین کنند. هدف رزمایش، کمک به کسب دانش و تجربه در واکنش به حوادث امنیت سایبری بود. در تمرین ACID 2021 از آخرین روندهای امنیت سایبری به عنوان سناریوهایی برای تیمها استفاده شد تا آمادگی خود را در حل مسائل امنیت سایبری تقویت کنند. پس از پایان رزمایش، کارشناسان و اعضای تیم داخلی زمانی را صرف تبادل و به اشتراکگذاری موقعیتها و راهحلها کردند تا به شرکت کنندگان کمک کنند درک بهتری از نحوه رسیدگی به حوادث در یک مورد خاص داشته باشند.
در عین حال، براساس شاخص کیفیت زندگی دیجیتال 2021 (DQL)، که بهوسیله یک شرکت امنیت سایبری انجام شده، شاخص امنیت الکترونیکی ویتنام نسبت به سال گذشته 54 درصد بهبود یافته است. این گزارش ویتنام را در بین 110 کشور در رتبه 73 قرار داد. این مطالعه با پوشش 90 درصد از جمعیت جهان، کشورها را براساس 5 ستون اساسی رفاه دیجیتال ارزیابی میکند. 6 کشور از 10 کشوری که بالاترین امتیاز را دارند، در اروپا واقع شدهاند؛ دانمارک برای دومین سال متوالی در صدر فهرست قرار گرفت و جمهوری کره با فاصله کمی پس از آن قرار دارد. ویتنام از نظر مقرون به صرفه بودن اینترنت، رتبه 51، کیفیت اینترنت رتبه 86، دولت الکترونیک در رتبه 75، امنیت الکترونیک رتبه 71 و زیرساخت الکترونیک رتبه 67 را به خود اختصاص داد.