تقویت بازی جنگ ارتش آمریکا توسط دارپا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ سازمان دارپا اعلام کرد به منظور راهاندازی یکی از پروژههای خود با نام «تحقیقات هوش مصنوعی گیم بریکر» (Gamebreaker Artificial Intelligence Exploration) با 9 شرکت قرارداد همکاری امضا کرده است.
هدف از پروژه گیم بریکر توسعه و به کارگیری یک هوش مصنوعی در بازیهای ویدئویی جهان باز امروزی است تا میزان تعادل در بازی را شناسایی کند. این هوش مصنوعی پارامترهای اساسی که نقشی قابلتوجه در حفظ تعادل بازی دارند را شناسایی کرده، قابلیتها، تاکتیکها و قوانین دستکاری شدهای را شناسایی میکنند که به بیثباتی بازی میانجامند.
سازندگان بازیهای ویدئویی علاقهای طولانی مدت به حفظ تعادل در اثر خود دارند؛ زیرا بازیهای که قدرت میان افراد و روند آن دارای تعادل باشد، سرگرمکنندهتر هستند. وزارت دفاع آمریکا در قالب پروژه گیم بریکر، قصد دارد روی به حداکثر رساندن عدم تعادل در بازیها سرمایهگذاری کند. هدف از این کار حفظ مزیت نسبت به دشمنها یا برقراری تعادل با آنها در هنگامی است که نسبت به ارتش آمریکا برتری دارند.
دن انیمال جاورسک (Dan “Animal” Javorsek)، مدیر برنامه گیم بریکر در دفتر فناوری راهبردی دارپا گفت:
اگر بتوانیم یک روش جامع را برای ارزیابی و سپس دستکاری تعادل در بازیهای ویدئویی تجاری به وجود آوریم، امکان استفاده از این الگوریتم در هوش مصنوعی بازیهای شبیهسازی جنگ وزارت دفاع وجود دارد تا عدم تعادل را در آنها به وجود آورد. از این شیوه برای آموزش نبرد واقعی به سربازان استفاده خواهد شد.
جاورسک اشاره کرد بازیهای ویدئویی تجاری دارای تاریخچهای طولانی مدت هستند و بعضی از آنها یک محیط فرماندهی و کنترل، مدیریت منابع، نیروها و نبرد واقعی را شبیهسازی میکنند. این ویژگیها از اهمیت بالایی برای ارتش برخوردار هستند. به علاوه بازیهای استراتژی تختهای مانند شطرنج یا گو (Go) نیز به عنوان پایهای برای توسعه هوش مصنوعی یاد شده عمق میکنند. پس از آموزش هوش مصنوعی با این 2 بازی تختهای آن را به یک محیط پویا و شبیهسازی شده در بازیهای ویدئویی منتقل میکنند. به طور کلی پنتاگون قصد دارد از پیشرفتهای هوش مصنوعی بازیهای ویدئویی تجاری در زمینه اهداف منحصر به فرد خود بهره ببرد.
هر یک از 9 گروه تحقیقاتی 2 بازی را برای پژوهشهای خود پیشنهاد دادهاند. هوش مصنوعی توسعهیافته باید بتواند در بازی اول به موفقیت دست پیدا کرده و سپس در سرگرمی دوم آزمایش شود. هدف این است که نوعی هوش مصنوعی به وجود آید که بتواند فراتر از تنها یک بازی عمل کند تا امکان به کارگیری آن توسط وزارت دفاع آمریکا فراهم شود.
9 گروه تحقیقاتی و بازیهای پیشنهادی آنها به شرح زیر هستند.
- شرکت «ارورا فلایت سیستمز» (Aurora Flight Sciences) که با MIT همکاری کرده و از بازیهای «استراکرفت 2» (StarCraft II) و « Google Research Football» استفاده میکنند.
- شرکت «BAE Systems» که با « AIMdyn » و دانشگاه کالیفرنیا سانتا باربارا همکاری کرده، از بازیهای استراکرفت 2 و « AFRL Strategem Wargame» استفاده خواهد کرد.
- شرکت بلو ویو « Blue Wave AI Labs» که از بازیهای « SpringRTS: 1944» و « OpenRA» استفاده خواهد کرد
- شرکت « EpiSci » که از « miniRTS » و استارکرفت 2 استفاده خواهد کرد.
- شرکت « Heron Systems» که از « DeepRTS » و استارکرفت 2 استفاده خواهد کرد.
- لاکهید مارتین و ساکورپ (Cycorp) با همکاری یکدیگر از « Multi-agent Particle Environment» و SpringRTS: 1944 استفاده خواهند کرد.
- نورثروپ گرومن، « Hazard Software » و « Matrix Games» با همکاری یکدیگر از « Command: Modern Operations» و « TORCS» استفاده خواهند کرد.
- دانشگاه پردو که از « microRTS » و استارکرفت 2 استفاده خواهد کرد.
- شرکتهای « Radiance Technologies» و « BreakAway Games» نیز با همکاری یکدیگر از « FreeCiv » و « Zero-K» بهره خواهند گرفت.
دارپا اعلام رد فاز اول پروژه گیم بریکر در اوایل سال 2021 به پایان خواهد رسید.