تقویت امنیت سایبری با رایانش کوانتومی
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ شرکت دی-ویو سیستمز1 (D-Wave systems) در ماه دسامبر سال 2016 اعلام کرد در حال توسعهی نسل بعدی رایانههای خود با توان 2 هزار کیوبیت2 است. این رایانه به تازگی به بازار عرضه شده و شرکت امنیت سایبری آمریکایی تی.دی.اس (TDS) اولین خریدار آن بوده است. این خرید با قیمت 15 میلیون دلار صورت گرفته است. همچنین مقامات این شرکت ادعا میکنند رایانهی کوانتومی جدید آنها نسبت به نسل قبل 1000 برابر قویتر است.
جیمز بارل (James Burrell)، مدیر ارشد فنی تی.دی.اس گفت: «با ترکیب قابلیتهای منحصر به فرد یک رایانهی کوانتومی با پیشرفتهترین فناوریهای امنیت سایبری، میتوان به بالاترین سطح امنیتی ممکن دست یافت و در مقابل حملات سایبری ایستادگی کرد.»
شرکت دی-ویو در سال 2014، رایانهای دارای 1000 و در سال 2016، مدل 2 هزار کیوبیتی آن را معرفی کرد. با توجه به گزارشهای منتشر شده به نظر میرسد این شرکت قصد دارد هر دو سال یک بار تعداد کیوبیتهای به کار رفته را دو برابر کرده و در سال 2018، مدلی مجهز به 4 هزار کیوبیت را به بازار عرضه کند.
ورن برونل (Vern Brownell)، مدیرعامل شرکت دی-ویو سیستمز گفت: «شرکت ما قصد دارد در زمینهی رایانش کوانتومی همواره پیشرو باشد و در هر نسل خدمات بهتر و بیشتری را ارائه بدهد. در حال حاضر ما تنها شرکتی هستیم که رایانههای کوانتومی را تولید و به فروش میرسانیم و با افزایش مشتریها و رشد اکوسیستم خود، در آینده میتوانیم مشکلات جهان واقعی را نیز بر طرف سازیم.»
هماکنون شرکتهای بسیاری مانند مایکروسافت و آی.بی.ام در تلاش هستند تا رایانههای کوانتومی خود را تولید کنند که توانایی عملکردی همهمنظوره را داشته باشد. با وجود این تولید یک بستر کوانتومی همهمنظوره بسیار مشکل بوده و به طور مثال آی.بی.ام اعلام کرد در تلاش است نمونهای دارای 5 کیوبیت را تولید کند. همچنین اعلام شد اگر بتوان یک بستر دارای 50 کیوبیتی تولید شود، قدرت رایانههای کوانتومی به شدت از قویترین ابررایانههای امروزی نیز پیشی خواهد گرفت.
_______________________________
1- دی-ویو سیستمز یک شرکت کانادایی، فعال در زمینهی رایانش کوانتومی است که در سال 2011 اولین رایانهی کوانتومی مجهز به پردازندهی 128 کیوبیتی (Qubit) را معرفی و به بازار عرضه کرد.
2- کیوبیت یا بیت کوانتومی، کوچکترین واحد پردازشی در رایانش کوانتومی است و برخلاف بیت دیجیتالی که تنها دو حالت صفر و یک را پوشش میدهد، میتواند به صورت همزمان ویژگی هر دو را نیز دارا باشد.