تقویت امنیت سایبری، شرط لازم در افزایش صادرات تجهیزات دفاعی استرالیا
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ مالکوم ترنبول (Malcolm Turnbull)، نخستوزیر استرالیا، یک استراتژی جدید صادرات دفاعی مطرح کرده است که بر اساس آن تا سال 2028 استرالیا در میان 10 کشور برتر دنیا در زمینه صادرات دفاعی خواهد بود.
بهطورکلی، فرض اصلی طرح این است که اگر استرالیا صنعت دفاعی خود را در دهه آتی برای تولید تجهیزات و خدمات نظامی ساخت خودش ارتقاء دهد، دولت و صنعت باید از این فرصت برای صادرات محصولات و خدمات مشابه نیز استفاده کنند و اگر تولیدکنندگان داخلی در انجام کارشان موفق شوند، باید بازارهای بزرگتری برای تأمین نیروهای مسلح استرالیا به وجود آید.
سه سؤال بزرگ مطرحشده پیرامون طرح
کارشناسان امنیتی، معتقدند ابهامات گستردهای در زمینه این طرح وجود دارد که سبب میشود اجرایی شدن آن، با اماواگر همراه شود. بر این اساس، بخشی از ابهامات موجود در این زمینه، بهصورت زیر دستهبندی میشود:
*اولاً، باعث تعجب است که چگونه استرالیا به رشد فروش 800 درصدی با هدف رسیدن به 10 کشور برتر در بازار رقابتی امیدوار است.
بر اساس گزارش منتشرشده توسط موسسه تحقیقات صلح بینالملل استکهلم (SIPRI) بین سالهای 2012 و 2016، کشورهای پایین لیست 10 صادرکننده بزرگ دنیا (اسپانیا، ایتالیا، اوکراین و اسرائیل) هرکدام هشت برابر صادرات دفاعی بیشتری نسبت به استرالیا داشتهاند.
*سؤال دوم مربوط به استراتژی نوآوری ملی است که برای دستیابی به پیشرفتهای عظیم موردنیاز است.
یک روز پس از فشار نخستوزیر برای صادرات تسلیحات، بیل فریس (Bill Ferris)، رئیس هیئت نوآوری و علم استرالیا، یک برنامه استراتژیکی برای سیستم نوآوری، علم و تحقیق استرالیا تا سال 2030 به دستور دولت منتشر کرد. این گزارش پنج مورد مشخص کرد که نیاز به تغییر فوری دارند: آموزش، صنعت، دولت، تحقیق و توسعه و فرهنگ و جاهطلبی. این طرح در صنعت دفاعی و بهطورکلی در اقتصاد موردنیاز است.
*سؤال سوم در مورد فروش اسلحه به مناطق جنگی یا دولتهایی است که پروندههای مشکوک حقوق بشری دارند. دولت با مشخص کردن گیرندگان اصلی صادرات دفاعی، این نگرانی را برطرف کرد. بااینحال، موسسه تحقیقات صلح بینالملل استکهلم در سال 2017 در گزارش حملونقل بینالمللی تسلیحات، اندونزی و عمان را بهعنوان دومین و سومین کشور دارای مهمترین بازارهای تسلیحات نظامی برای ایالاتمتحده و استرالیا نام برد.
ایجاد صنعت پیشرفته دفاعی
به گفته کارشناسان موفقیت استراتژی جدید صادرات دفاعی وابسته به این است که ذینفعان کلیدی بهخصوص دولت، صنعت و دانشگاه، واقعاً معنای هدف اصلی را درک کرده باشند.
بر اساس گزارش منتشرشده، برای تبدیل کردن صنعت دفاعی استرالیا به صنعتی بسیار پیشرفته و با فناوری بالا، باید امنیت ملی و دفاعی آتی کشور تأمین شود.
فِریس معتقد است که بخش پزشکی بهعنوان یکی از بزرگترین بخشهای دارای پتانسیل برای رشد نوآوری و صادرات است. در مقابل، باید با تمرکز روی استراتژی صادرات تجهیزات دفاعی، اجزای فروش برای سیستمهای سلاح همانند فروش وسایل نقلیه نظامی یا رادارها مشخص شوند.
تقویت توانایی سایبری استرالیا
استرالیا مزایای قابلتوجهی در دانش و مهارتهای امنیت سایبری دارد. از نظر مقامات داخلی، این کشور به دلیل داشتن چند دهه تجربه در پروژه اطلاعات جاسوسی "پنج چشم" جزو ده تیم برتر قرار میگیرد. البته صنایع داخلی هنوز تقویت در این زمینه را تائید نکردهاند؛ اما تمرکز بر توسعه صنایع نظامی پیشرفته توسط وزرای دفاع، نهتنها روی تقویت طبیعی بلکه به نیاز به فروش تسلیحات به متحدان نزدیک بستگی دارد.
مهمتر از همه، علم سایبری یک بخش نیست، بلکه ماهیت تمامی فناوریهای پیشرفته نظامی است. دانشگاههای استرالیا در حال حاضر از طریق کمکهای مالی پنتاگون، تحقیقات فناوری خود را به ایالاتمتحده تحویل میدهند. برخی استارت آپ های فناوری استرالیایی ازجمله خرید شرکت کانبرا، M5 توسط نورثروپ گرومن توسط غولهای نظامی ایالاتمتحده به وجود آمده است. اطلسیان (Atlassian)، یک شرکت فناوری استرالیایی، خدمات وب امن را به پنتاگون ارائه میدهد.
کارشناسان براین باورند که دولت استرالیا هنوز برنامه توانمندیهای صنعتی دفاع خود را منتشر نکرده است، بنابراین صحبت در مورد مثبت یا منفی بودن صنعت سایبری این کشور هنوز زود است؛ اما تا به امروز، اکثر قدرتمندان کلیدی در توسعه صنعتی استرالیا تنها بهصورت اپیزودیک به چالشها و فرصتهای ارائهشده در عصر اطلاعات پاسخ دادهاند. Austcyber، مرکز نوآوری و رشد امنیت سایبری، حدود یک سال پیش توسط دولت استرالیا راهاندازی شد.
طبق تحقیقات چندساله چندین نویسنده به رهبری شورای آکادمیهای برتر استرالیا (ACOLA) در کتاب "امنیت آینده استرالیا"، این کشور باید "صنایع آینده" را بسازد. این پیام ساده، بسیاری نکات ظریف آکولا در مورد ایجاد یک سیستم نوآوری ملی، بازتاب کمی در استراتژی صادرات دفاعی دارد.
بین سالهای 2012 تا 2014، چین تصمیم گرفت برای اهداف امنیتی و دفاعی خود ازجمله صادرات تجهیزات دفاعی، صنایع آیندهاش را با توجه به مسائل سایبری بسازد.
گرگ آستین (Greg Austin)، پروفسور مرکز امنیت سایبری استرالیا (UNSW)، اعلام کرد: «استرالیا نیز باید قاطعانه تصمیم بگیرد. ما میتوانیم این کار را انجام دهیم، اما ابتدا باید توده بحرانی نوآوران سایبری را سریعاً خارج کنیم. سرمایهگذاری زیاد در بخش سایبری نظامی شاید تنها راه شروع رشد 800 درصدی صادرات دفاعی در سال 2028 باشد.»