تقویت امنیت اینترنت اشیا با بلاکچین
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ شرکت سیسکو سیستمز (Cisco Systems)، بوش (Bosch)، بانک ملون نیویورک (Bank of New York Mellon)، گروه فناوری فاکسکان، شرکت امنیتی گمالتو (Gemalto)، شرکت تازه تأسیس کانسنسس سیستمز (Consensus Systems) بیت.اس.ای (BitSE)، کرونیکلد (Chronicled) و تعدادی شرکت دیگر به تازگی کنسرسیومی جدید ایجاد کردهاند که وظیفهی آن بررسی نحوهی استفادهی از فناوری بلاکچین1 (Blockchain) در بهبود امنیت و کارایی برنامههای اینترنت اشیا، فعالیت میکند.
مقامات شرکتهای مذکور توضیح دادند، هدف از تشکیل کنسرسیوم یاد شده، ایجاد یک پروتکل مشترک بلاکچین برای اینترنت اشیا است؛ زیرا با وجود اینکه افزایش ابزارهای اینترنت اشیا میتواند زندگی مردم را راحتتر کند، تعداد دستگاههای قابل هک را نیز به شدت افزایش میدهد.
متخصصان اشاره کردند، بلاکچین میتواند دادهی تراکنشهای صورت گرفته را به صورت توزیع شده و مورد رمزنگاری پیشرفته قرار گرفته، در سراسر شبکهای از رایانههای متصل به اینترنت، قرار میدهد. از طرفی تعدادی از طرفداران این فناوری معتقد هستند که ابزار موردبحث میتواند امنیت و ویژگیهای مدیریتی بهتری را برای اینترنت اشیا فراهم کند.
کنسرسیوم یاد شده در بالا تنها یکی از اتحادیههای ایجاد شده با هدف توسعهی بلاکچین است. به عنوان مثال هماکنون 40 بانک به رهبری «R3 CEV2» یک اتحادیه مخصوص بلاکچین را تشکیل دادهاند. از طرفی شرکتهایی مانند آب.بی.ام و هیتاچی به بنیاد لینوکس پیوسته و روی این موضوع فعالیت میکنند.
شرکتهای بسیاری در تلاش هستند از فناوری بلاکچین در زمینههای مختلف استفاده کنند؛ اما برخی مؤسسات مالی هماکنون اعلام کردهاند که تا پایان سال 2017 این نوعی سامانهی جدید بلاکچین را توسعه میدهند.
_________________________________
1- فناوری بلاکچین، به عنوان ابزاری برای رمزنگاری معاملات بیتکوین شناخته میشود؛ اما میتوان از آن برای رمزنگاری تراکنشهای مالی، اجرای قانون کپیرایت و بسیاری زمینههای دیگر استفاده کرد.
2- شرکت «R3 CEV»، یک موسسهی مالی است که با بیش از 75 بانک سراسر دنیا همکاری میکند.