تغییر راهبرد سایبری آمریکا پس از حمله استاکس نت
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ برخی از کارشناسان آمریکایی معتقدند راهبرد سایبری آمریکا، پس از حمله سایبری استاکس نت تغییر کرده است.
راهبرد درگیری مداوم (Persistent engagement)(راهبرد سایبری فرماندهی سایبری آمریکا)
جان لیندسی (Jon Lindsay) استادیار دانشگاه تورنتو که محقق درگیریهای نظامی سایبری است، میگوید راهبرد جنگ سایبری از زمان حمله سایبری استاکس نت تغییر کرده است. در آن زمان به حوزه سایبری بهعنوان سلاح دیجیتالی کشتارجمعی نگاه میشد، چیزی که میتوانست دشمنان را مجازات کند یا تهدید به مجازات کند تا از حملات آنها جلوگیری کند. این کار، اقدامی پنهانی و سطح بالا بود که بهصورت محدود و راهبردی و تحت نظارت ریاست جمهوری انجام میشد.
این موضوع از آن زمان تاکنون تغییر کرده و از آن تحت عنوان درگیری مداوم یاد میشود و به یک جنگ سطح پایین همیشگی تبدیلشده است که نیازی به تأیید مقامات ردهبالا ندارد و فقط بر حوزه بازدارندگی متمرکز نیست.
وی در ادامه خاطرنشان کرد:
جلوگیری از اقدامات خصمانه در فضای سایبری، اگر غیرممکن نباشد بسیار دشوار است؛ بنابراین آنچه فرماندهی سایبری آمریکا میتواند انجام دهد این است که بهطور مداوم درگیر باشد و در شبکههای دشمنان فعالیت روبهجلو انجام دهد.
رقابت اطلاعاتی
الیزابت بدین بَرن (Elizabeth Bodine-Baron) دانشمند ارشد اطلاعات شرکت رند (RAND Corp) معتقد است:
راهبرد درگیری مداوم موجب میشود فرماندهی سایبری آمریکا مدام عملیات اطلاعاتی انجام دهد، اطلاعات جمعآوری کند، راه دشمنان را سد کند و درصورتیکه طرف مقابل بیشازحد پیش رفته باشد سطح این درگیریها را افزایش دهد. فاش کردن آنچه پنتاگون انجام میدهد میتواند ارزش بازدارندگی داشته باشد.
به گفته وی برخی افراد معتقدند اگر ما نمونههایی از اقدامات سایبری خود را مطرح نکنیم آنگاه هیچکس تواناییهای ما را باور نخواهد کرد.
او در ادامه افزود:
در این راستا چالشی وجود دارد آن هم انتساب قطعی منبع حمله است بهویژه زمانی که گمان میرود یک عامل دولتی پشت حمله بوده باشد؛ اما اگر در مورد هویت یک مهاجم اطمینان حاصل شود، اعلام عمومی این موضوع میتواند بهطور بالقوه تواناییهای ما را بیان کند.
اما دراینبین، تفاخر به تواناییهای فرماندهی سایبری آمریکا میتواند خطر تنش را افزایش دهد و دشمنان را مجبور کند برای جلب رضایت مردم خود اقدامات تلافیجویانه انجام دهند.
وی ادامه داد:
بنابراین من فکر میکنم شما افرادی را میبینید که به با رعایت جانب احتیاط دچار اشتباه میشوند و معتقدند آنچه انجام میشود نباید اعلام شود.
جان لیندسی نیز در ادامه تشریح کرد:
آمریکا و دشمنان اصلی او از درگیریهای سایبری بهعنوان راهحلی برای جلوگیری از تشدید رفتارهای طرف مقابل استفاده میکنند. در مورد حوزه سایبری مسائلی وجود دارد که باعث میشود مردم تمایلی به تشدید آن نداشته باشند. آنچه ما در حال بررسی آن هستیم، جنگ نظامی نیست بلکه یک رقابت اطلاعاتی است.
وی در انتها یادآور شد:
رقابتهای اطلاعاتی در زمان صلح ادامه دارند. این رقابتها ابزاری برای جنگ هستند اما سعی میشود از آنها به نحوی استفاده شود که جنگ غیرمحتمل به نظر برسد.