تعمیق همکاری هند و فرانسه در حوزههای امنیت سایبری و هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ هند و فرانسه متعهد شدهاند همکاری خود را در زمینههایی مانند زیرساختهای عمومی دیجیتال، امنیت سایبری، استارتآپ، هوش مصنوعی، ابرکامپیوتر، مخابرات 5G/6G و توسعه مهارتهای دیجیتال تعمیق بخشند.
براساس بیانیه مشترک نارندرا مودی (Narendra Modi)، نخست وزیر هند و امانوئل مکرون (Emmanuel Macron)، رئیس جمهور فرانسه، 2 کشور پیشرفت و تحول سریع در فناوریهای دیجیتال را به رسمیت شناختهاند و توافق کردهاند که از نقاط قوت و همگرایی فلسفی خود در رویکردهای دیجیتالیسازی استفاده کنند.
هند و فرانسه، در زمینه امنیت سایبری و فناوری دیجیتال، تعهد خود را برای پیوستن به نیروهای آژانسهای امنیت سایبری و شرکای مرتبط با اکوسیستم در ترویج فضای سایبری صلحآمیز، امن و باز تأیید کردهاند.
طبق سند 2جانبه «افق 2047 : بیست و پنجمین سالگرد مشارکت راهبردی هند و فرانسه، به سوی یک قرن روابط هند و فرانسه»، 2 کشور به پتانسیل گسترده استارتآپها در ایجاد نوآوری، ایجاد شغل و رشد اقتصادی پی بردهاند و بر تعهد مشترک خود برای تسهیل همکاریهای دوجانبه از طریق افزایش ارتباط بین شبکههای استارتآپی و کارآفرینی مربوطه خود تأکید میکنند.
هند و فرانسه نیز متعهد به پرورش یک اکوسیستم پر رونق و ایجاد همکاریهایی هستند که شهروندان خود را توانمند و مشارکت کامل آنها را در قرن دیجیتال تضمین میکند. در همین راستا، «NPCI International Payments» و «Lyra Collect» فرانسه، هفته گذشته توافقنامهای را برای پیادهسازی رابط پرداخت یکپارچه (UPI) در فرانسه و اروپا امضا کردند.
2 کشور با اعتقاد مشترک به قدرت رویکرد زیرساخت عمومی دیجیتال (DPI) برای توسعه اقتصادهای دیجیتال باز، آزاد، دموکراتیک و فراگیر و جوامع دیجیتالی، مبادلات چندجانبه را از طریق زیرساختها (ساختارهای هند فرانسه) و پلتفرم های «InFinity»، نوآوری هند فرانسه در فناوری اطلاعات، توسعه دادهاند.
در بیانیه مشترک آمده است :
«ما پیشرفتی را که از طریق گرد هم آمدن 2 اکوسیستم دیجیتالی به دست آمده است، جشن میگیریم و متوجه میشویم که چگونه این پروژههای مشترک در زیرساخت عمومی دیجیتال میتوانند تأثیر گستردهای در بخشهای مختلف داشته باشند.»
رویکرد زیرساخت عمومی دیجیتال از فناوری، بازارها و حکمرانی برای توانمندسازی شهروندان، تسریع تحولات اقتصادی و اجتماعی، بهبود ارائه خدمات عمومی و ارتقای رقابت در بازار برای راهحلهای دیجیتال مستقل و پایدار استفاده و همچنین در دستیابی به اهداف توسعه پایدار کمک میکند.
هر 2 کشور بر اهمیت راهبردی فزاینده فضای سایبری در روابط دوجانبه و نقش گفتگوهای سایبری دوجانبه در تعمیق همکاریهای سایبری تأکید کردند.
کارشناسان در ادامه بیانیه نوشتند :
«آنها از دیدگاه یکدیگر در مورد فرآیندهای سایبری سازمان ملل که در کمیته اول و سوم در حال انجام است قدردانی کردند و متعهد شدند که در مورد موضوعات مورد علاقه دوجانبه همکاری نزدیک داشته باشند.»