تعلیق حسابهای شبکه قدس نیوز فلسطین در توییتر
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ توییتر، چندین حساب متعلق به وبسایت فلسطینی مستقل قدس نیوز را به عنوان یکی از منابع اصلی اخبار فلسطین و اشغال اسرائیل به حالت تعلیق درآورد.
تعلیق حسابهای وبسایت شبکه قدس نیوز با صدها هزار دنبال کننده، آخرین مورد از اقدامات مربوط به سایتهای رسانه اجتماعی از جمله فیسبوک در ممنوعیت موقت یا دائمی حسابهای فلسطینی محسوب میشود.
اقدام توئیتر در پی سانسور این وبسایت بهوسیله فلسطین (PA) به عنوان یکی از بیش از 50 وبسایت خبری به اتهام نقض قانون جرایم سایبری در کرانه باختری – اتفاق افتاد.
کارشناسان معتقدند که این وبسایتها به دلیل انتقاد از محمود عباس (Mahmoud Abbas)، رئیسجمهور فلسطین مسدود شدهاند. کاربران رسانه اجتماعی از توییتر خواستند که تصمیم تعلیق حسابهای شبکه قدس نیوز را بازگرداند.
احمد جارار (Ahmed Jarrar)، روزنامهنگار فلسطینی، تعلیق حسابهای یاد شده – با نمایش شیوههای اشغال اسرائیل – را تصمیمی ناجوانمردانه خواند و در توییتر خود نوشت:
ما فکر میکردیم توییتر نسبت به فیسبوک فضایی بازتر برای آزادی بیان است. با این وجود این رسانه اجتماعی با بستن صدای فلسطین به سمت اشغال اسرائیل پیوست. حذف و محدود کردن حسابها، تصمیمی ضعیف است. صدای مطبوعات و رسانههای آزاد در دوران مدرن خاموش نمیشوند.
به گفته رسانه سَدا (Sada)، سایت ناظر بر نقض پلتفرمهای رسانه اجتماعی علیه محتوای فلسطین، حسابهای فلسطینی در فیسبوک به دنبال فشار اسرائیل محدود شدند. این سایت در گزارش اخیر خود عنوان کرد که میزان تخلفات در ماه اكتبر 2019 به میزان قابل توجهی (تا 145 درصد) افزایش یافته و صدها پرونده حسابهای متعلق به فعالان و صفحات خبری فلسطین به حالت تعلیق درآمدهاند.
ایاد الرفیعی (Iyad Alrefaie)، مؤسس سَدا سال گذشته در گفتگو با الجزیره اظهار داشت:
شکاف بزرگی میان فلسطین و رژیم صهیونیستی وجود دارد. هیچ اتفاقی نیفتاد وقتی اسرائیلیها درخواست برای کشتار فلسطینیها را منتشر کردند؛ اما اگر فلسطینیها هرگونه خبری درمورد اقدامات زمینی یا پهپادی یک سرباز اسرائیلی را منتشر کنند، فیسبوک احتمالاً حساب یا صفحه را خواهد بست.
شبکه قدس نیوز در واکنش به اقدامات پیشین فیسبوک در مورد محدود کردن محتوای صفحات خود گفت:
این محدودیتها مانند مسدود کردن یا حذف صفحات نشان دهنده تعصب و هدفگیری رسانههای فلسطینی است. این اقدامات نقض آشکار است و هدف آن جز آسیب به محتوای فلسطین و دوری از تضاد با اشغال اسرائیل نیست.
نَدیم نَشیف (Nadim Nashif)، مدیر اجرایی «7amleh»، مرکز عربی پیشرفت رسانه اجتماعی ادعا میکند که سانسور و سیاستهای تبادل اطلاعات فیسبوک، نشان دهنده طرفداری متعصبانه از اسرائیل است. نَشیف در سال 2017 توضیح داده بود:
اسرائیل فشار خود را با راهبردهای قانونی، اعمال و آن را مجبور به همکاری با خود درخصوص پستهای به ظاهر تحریک کننده میکند.
در سال 2018، آیبین کِلِهر (Aibhinn Kelleher)، نماینده فیسبوک اعلام کرد که موضوع اصلی رفتار ویژه دولت اسرائیل در این خصوص نیست. در جریان سفر هیئت فیسبوک به سرزمینهای اشغالی در سال 2016 این غول رسانه اجتماعی توافقنامهای را با اسرائیل با هدف بهبود همکاری علیه تحریک ترور و قتل امضا کرد.
در گزارش سال بعد وزارت دادگستری اسرائیل مدعی شد:
واحد سایبری کشور 2,241 پرونده محتوای آنلاین را مدیریت کرده و موفق به حذف 70 درصد از آنها شده است.