about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

تعداد زیادی جاسوس‌افزار در گوگل پلی کشف شد

طبق بررسی‌های صورت گرفته توسط شرکت امنیتی (Lookout) تعداد 1000 عدد از برنامه‌های موجود در فروشگاه اینترنتی گوگل حاوی جاسوس‌افزار هستند.



به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ در برنامه‌های موجود در فروشگاه اینترنتی گوگل تعداد قابل‌ملاحظه‌ای جاسوس‌افزار توسط یکی از توسعه‌دهندگان عراقی کشف شد. این جاسوس‌افزار اقدام به ضبط صدای کاربر و سرقت اطلاعات افراد می‌نماید.


با توجه به بررسی‌های محققان بیش از هزار نرم‌افزار موجود در فروشگاه اینترنتی گوگل (Google Play) آلوده به نوع جدیدی از جاسوس‌افزار هستند. این خانواده از جاسوس‌افزارها را (SonicSpy) می‌نامند.


این جاسوس‌افزار بسیار خطرناک بوده و با توجه به تجزیه‌وتحلیل‌های انجام‌شده توسط محققان این برنامه‌های مخرب می‌توانند صدای کاربران را ضبط نمایند، از طریق دوربین تلفن همراه عکس بگیرند، با مکان‌های نامعلوم تماس برقرار کنند، ارسال پیامک به شماره‌های مشخص‌شده توسط مهاجم، دسترسی به تماس‌های گرفته‌شده توسط کاربر، دسترسی به دفترچه تلفن و همچنین می‌تواند به اطلاعات مربوط به روترهای وای فای دسترسی پیدا کند.

(Michael Flossman) کارشناس واحد تجزیه‌وتحلیل شرکت (Lookout) گفت: «در واقع این جاسوس‌افزار مخرب توانایی پاسخگویی به بیش از 73 دستور مختلف را دارا است. این مطلب بیان‌گر این موضوع است که هکر می‌تواند با ارسال درخواست از راه دور به نتیجه دلخواه خود بر روی تلفن همراه قربانی دست یابد.»

شرکت (Lookout) در زمینه برقراری امنیت تلفن‌های همراه فعال است.

این جاسوس‌افزار به‌گونه‌ای طراحی‌شده که به‌محض استقرار در تلفن همراه یک فرد برای وی پیامک تبلیغاتی ارسال نموده و اطلاعاتش را به سرقت می‌برد، ضمناً این برنامه اعتمادی کاذب در ذهن قربانی ایجاد می‌نماید، که این موضوع بسیار خطرناک است.

در بررسی‌های اخیر که بر روی جاسوس‌افزار (SonicSpy) صورت گرفته محققان متوجه شدند این جاسوس‌افزار روی برنامه‌ای به نام (Soniac) فعال‌شده است، برنامه (Soniac) یک نرم‌افزار ارسال و دریافت پیامک است. نسخه سفارشی برنامه (Soniac) با تلگرام نیز در ارتباط بوده و می‌تواند پیام‌ها را از تلگرام دریافت یا به تلگرام ارسال نماید.

در اولین اجرا، این جاسوس‌افزار خود را در تلفن فرد مخفی می‌نماید و در مسیر نصب تلگرام با اسم (su.apk) ذخیره می‌شود.

این عملکرد بسیار خطرناک است، زیرا می‌تواند به اطلاعات شخصی موجود در تلفن همراه قربانی یا یک سازمان دسترسی پیدا کند.

هنوز به‌طور دقیق مشخص نیست که این جاسوس‌افزار به برنامه‌های موجود در فروشگاه اینترنتی گوگل متصل شده یا از همان ابتدا جزئی از آن برنامه بوده است؛ لذا شرکت گوگل تا زمان مشخص شدن مشکل این برنامه‌ها را حذف نموده است.

در زمان استفاده از فروشگاه اینترنتی گوگل نمی‌توان از اصالت برنامه‌های موجود بر روی آن اطلاع دقیق پیدا کرد.

روش جستجو و تشخیص بدافزارها توسط شرکت (LookOut) بسیار متفاوت با روش شرکت گوگل است.

علاوه بر موارد ذکرشده این جاسوس‌افزار، اقدام به برقراری تماس‌های تصویری و سرقت اطلاعات کاربران نیز می‌نماید.

فروشگاه نرم‌افزار گوگل به سیستم محافظت و حذف‌کننده بدافزار مجهز شده که مشخص نیست در این موضوع کارایی داشته یا خیر، اما نیاز است تمامی کاربران تا پیش از حصول اطمینان از اصالت برنامه اقدام به دریافت و نصب آن نکنند.

هنوز مشخص نیست چه عواقبی در انتظار افرادی است که این جاسوس‌افزار را دانلود و نصب نموده‌اند، اما اگر یک کودک یا یک فرد عادی این کار را انجام داده اهمیت آن به‌اندازه فردی نیست که در یک شرکت بزرگ فعالیت می‌نماید و هزاران اطلاعات طبقه‌بندی‌شده در اختیارش قرار دارد.

با توجه به گسترش برنامه‌هایی مانند تلگرام، متأسفانه افرادی علی‌رغم همه تذکرات هنوز ازاین‌گونه پیام‌رسان‌ها برای جابه‌جایی یا انتقال اسناد طبقه‌بندی‌شده استفاده می‌نمایند؛ این خبر باید اهمیت ویژه‌ای داشته باشد، زیرا همان‌طور که در متن خبر ذکر شد، یکی از برنامه‌هایی که جاسوس‌افزار مذکور به آن متصل می‌شود تلگرام است. چندی پیش بر روی توییتر سایبربان نظرسنجی برگزار شد که آیا با فیلترینگ تلگرام موافق هستید یا خیر؛ که جمع کثیری از افراد اظهار داشتند که با فیلتر شدن تلگرام مخالف هستند، لذا باید به این نکات توجه کرد که برخی برنامه‌های در ظاهر ساده و کاربردی چه اثرات مخربی در پی خواهد داشت.
 

Paragraphs
تازه ترین ها
تحریم
1403/10/24 - 09:28- سایرفناوری ها

تحریم کاربران ایرانی توسط گوگل؛ صدای پای ترامپ می‌آید

ابتدا گوگل اقدام به مسدود کردن حساب کاربران ایرانی در گوگل آنالیتیکس کرد و حالا سایت ایسوس هم به IP ایران اجازه دسترسی نمی‌دهد.

واتس‌اپ به‌زودی به قابلیت ساخت چت‌بات هوش مصنوعی سفارشی مجهز می‌شود

واتس‌اپ درحال آزمایش قابلیت ساخت چت‌بات‌های هوش مصنوعی شخصی‌سازی‌شده برای کاربران است.

اینستاگرام،
1403/10/24 - 09:20- فیس بوک

اینستاگرام، واتساپ و فیسبوک قطع می‌شوند؟

صفحات و کانال‌های بسیاری با انتشار یک متن مدعی شده‌اند که بر اساس اطلاعیه شرکت متا نرم افزارهای اینستاگرام، واتساپ و فیسبوک به زودی دچار قطعی سراسری می شوند!