تصویب طرح ملی افزایش و توسعه سرمایه انسانی در فناوری پیشرفته در اراضی اشغالی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کابینه اسرائیل طرح ملی افزایش و توسعه سرمایه انسانی در فناوریهای پیشرفته را تصویب کرد که موتور رشد رژیم صهیونیستی و مسئول بیش از 15 درصد از تولید ناخالص داخلی آن است.
این طرح بر آموزش، نوآوری در بخشهای سنتی، ارتباط با یهودیان دیاسپورا، برابری جنسیتی و کاهش شکاف متمرکز خواهد بود و زاییده فکر اوریت فرکاش هاکوهن (Orit Farkash Hacohen)، وزیر نوآوری، علم و فناوری رژیم صهیونیستی، همراه با یفت ششا بیتون (Yifat Shasha-Biton)، وزیر آموزش رژیم غاصب است.
برنامه آموزشی آزمایشی به عنوان اولین مورد در نوع خود، در سال جاری در 600 کلاس هشتم در حدود 120 مدرسه و تقریباً 1500 مهدکودک راهاندازی شد. سال آینده، تا زمانی که این طرح به همه مدارس سرایت کند، به کلاسهای هشتم و نهم و در عین حال اولویتبندی پیرامون گسترش خواهد یافت.
طرح ملی در رابطه با دانشگاه، افزایش 20 درصدی در تعداد دانشجویان دانشگاهی مشغول در حرفههای فناوری پیشرفته و 30 درصد افزایش در تعداد دانشجویان برنامه مقدماتی پیش دانشگاهی، را تعیین میکند.
علاوه بر این، دولت با اتخاذ اهداف وزیر نوآوری مبنی بر افزودن 4500 پرسنل از بخش عرب و 2500 پرسنل از بخش فوق ارتدکس، که حداقل 45 درصد از کارآموزان سازمان نوآوری را زنان تشکیل میدهند، هدف خود را وارد کردن جمعیتهای کمنماینده خواهد کرد. با توجه به هدف برابری جنسیتی، این طرح تلاش میکند تا شیوههایی را در زمینه آگاهی جنسیتی در شرکتهای صنعت با فناوری بالا القا کند.
رژیم صهیونیستی یافتههای موقت گزارش پرلموتر را پذیرفته که براساس آن، حرفههای با فناوری پیشرفته را دوباره تعریف کرده تا حرفههای فناوری در بخشهای سنتی مانند بانکداری لحاظ شود.
این طرح افراد دارای تحصیلات مرتبط برای کار با فناوری پیشرفته در اراضی اشغالی و واجد شرایط قانون بازگشت را مییابد و از این طریق ارتباط با یهودیان جهان را نیز تقویت میکند. هدف ادغام حداقل 1500 کارگر در سال 2022 تا 2026 است.
کارشناسان مدعی شدند که هدف دیگر طرح، افزایش 2000 نفری کارشناسان خارجی است که برای کار در شرکتهای فناوری پیشرفته در سالهای 2022 تا 2026 به سرزمینهای اشغالی میآیند. به منظور کمک به تحقق این هدف، سازمان نوآوری مراکز پشتیبانی با فناوری پیشرفته را راهاندازی خواهد کرد که به شرکتها در رفع موانع بوروکراتیک کمک میکند. همچنین یک تیم بینوزارتی برای ارزیابی موانع بوروکراتیک در کل تشکیل خواهد شد.
یائیر لاپید (Lapid)، نخست وزیر رژیم، ادعا کرد :
«ما متعهد به تقویت چشمگیر بازار فناوری پیشرفته اسرائیل هستیم. آموزش فناوری پیشرفته از سنین جوانی و همچنین گسترش نمایندگی و نقشها، گامهای اساسی هستند. این از نظر اخلاقی و اقتصادی درست است. دولت ما نه در مورد حفظ وضعیت موجود، بلکه در مورد پیشرفتها صحبت میکند. اسرائیل ویژگیها و پتانسیل این را دارد که یکی از ده کشور موفق جهان باشد. این طرح شروع خوبی است.»
وزیر نوآوری، علم و فناوری رژیم صهیونیستی نیز اظهار داشت :
«من پس از تصدی سِمت، هدف خود را ارائه فرصت برابر به همه کودکان اسرائیلی و ادغام جمعیت در فناوری پیشرفته اسرائیلی قرار دادم. بدین منظور، من به همراه وزیر آموزش و پرورش طرح آموزشی را در مدارس و مهدکودکها آغاز کردهام.»
وزیر آموزش رژیم غاصب نیز توضیح داد :
«قرار دادن کودکان در سنین مهدکودک در معرض نوآوری، فناوری و مکالمه انگلیسی، در کنار طرح جدید برای مدارس راهنمایی، در دسترسی بیشتر به این رشته برای همه کودکان اسرائیلی مهم است و به کاهش شکافها و ایجاد فرصتهای برابر کمک میکند.»