about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

تصویب دکترین چند دامنه ای توسط ارتش هند

با توجه به فناوری‌های ایجاد شده در فضا و جنگ‌افزار سایبری، یکپارچه‌سازی عملیات زمین، هوا و دریا به یک اصل اساسی تبدیل شده است.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ فناوری‌های نوظهوری مانند هوش مصنوعی و روباتیک به سرعت در حال ایجاد یک تغییر اساسی در ماهیت جنگ‌ها و کاربردهای نظامی هستند. این دستاوردها از ظرفیت بسیار بالایی برای دگرگون کردن میدان‌های نبرد برخوردار هستند.

میلند کولشرشتا (Milind Kulshreshtha)، متخصص هوش مصنوعی و «C4I» گفت:

مسئله بالا از آن جهت بسیار اهمیت دارد که فناوری‌های یاد شده توسط هند نیز موردبررسی قرار گرفته‌اند تا دکترین نظامی جدید و عملیات جنگی آینده متحول شوند؛ زیرا دشمن نیز باید از توانمندی‌های نظامی مشابهی در حوزه‌های نبرد مختلف مانند هوا، دریا، زمین، فضا و سایبر برخوردار باشند تا بتواند ارتباط میان اقدامات سنتی را از بین ببرد.

در حال حاضر با توجه به فناوری‌های ایجاد شده در فضا و جنگ‌افزار سایبری، یکپارچه‌سازی عملیات زمین، هوا و دریا به یک اصل اساسی تبدیل شده است. آزمایش موفقیت‌آمیز سلاح ضد ماهواره یا آسات (ASAT) هند در اوایل سال 2019، لزوم داشتن یک دکترین را که عملیات بدون مرز از طریق مفهوم عملیات چند دامنه‌ای (Multi-Domain Operations) را به خوبی نشان می‌دهد. این مفهوم به منظور اطمینان از پاسخ مؤثر در زمان واقعی و سناریوهای نبردهای چندلایه‌ای، به طور ذاتی به قابلیت‌های همکاری وابسته است.

کولشرشتا ادامه داد:

به منظور دستیابی به اطلاعات عملیاتی برای فرآیند تصمیم‌گیری، اساس عملیات چند دامنه‌ای بر پایه حلقه مشاهده، موقعیت‌یابی، تصمیم‌گیری و عمل (OODA) ایجاد شده است. سلاح‌های سایبری و فضایی این چرخه را به فعالیت‌هایی با بازه زمانی محدود تبدیل می‌کنند که برای تکمیل به کمتر از 10 دقیقه نیاز دارند.

کارشناس مذکور افزود:

مفهوم مذکور باید یک فلسفه مشارکت چند دامنه‌ای به وجود آورد که به واسطه یادگیری از خدمات و دانش دشمنان، متحول می‌شود؛ بنابراین زمانی که واحدها با یکدیگر کار می‌کنند، بسیار بیشتر از عملکرد انفرادی مؤثر واقع می‌شوند. این مفهوم به طور پیوسته از طریق انجام رزمایش‌های نظامی و شبیه‌سازی بازی جنگ، تصحیحی می‌شود. به منظور پیاده‌سازی عملیات چند دامنه‌ای، مطالعه روی همه‌ی جنبه‌های روش‌های نبرد موردنیاز است تا عملیات نیروی مشترک در میدان‌های نبرد آینده، درک شود.

با وجود این، عملیات خدمات مشترک نیروهای مسلح هند (Armed Forces’ Joint Services) همچنان برای رسیدن به یک نقشه عملیاتی به واسطه «مراکز ادغام کارکنان دفاعی» (HQ IDS) و «مدیریت کارکنان دفاعی» (CDS) محدود شده‌اند. دکترین آموزش مشترک جدید نیروهای مسلح تنها در سال 2017 متحول شود. این مسئله تا ایجاد دگرگونی برای مفاهیم عملیات مشترک به منظور اقدامات چند دامنه‌ای به زمان بسیار بیشتری نیاز دارد.

از آنجایی که کشورهای دیگری به غیر از هند نیز مفهوم عملیات چند دامنه‌ای را در پیش گرفته‌اند، مراکز ادغام کارکنان دفاعی باید به روند ادغام دکترین‌های و نهایی کردن دکترین عملیات چند دامنه‌ای شتاب دهد. ماهواره‌های دفاعی هند مانند هایسیس (Hysis)، جی‌ست (GSAT) و دیگر نمونه‌های موجود، می‌توانند بخشی از دسترسی اطلاعات ایمن مفهوم موردنظر و دکترین خدمات اطلاعات عمومی (DGIS) را شکل دهند. این موضوع می‌تواند یک شبکه‌ی زمینی را به عنوان اساس زیرساخت لازم شکل دهد.

متأسفانه برای نیروهای دفاعی هند، هوش مصنوعی مبتنی بر شبکه تصمیم‌گیری توزیع شده، یک منطقه‌ی ناشناخته است و می‌تواند ضعیف‌ترین پیوند موجود در دکترین عملیات چند دامنه‌ای باشد. برای نمونه به منظور غلبه بر محدودیت یاد شده در هوش مصنوعی، نیروهای مسلح باید تعدادی از ضرورت‌ها راه به نمایش بگذارند و رویکرد دو جانبه را در نظر بگیرند.

توسعه و استقرار سریع پروژه‌های هوش مصنوعی به عنوان یک رویکرد پایین به بالا انجام گرفته است؛ در حالی که دکترین مذکور به عنوان رویکرد بالا به پایین توسط مراکز ادغام کارکنان دفاعی متحول می‌شود.

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.