تصمیم ناتو؛ تقابل جدید با چین و روسیه
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ در اخبار چند روز گذشته، خبرهایی مبنی بر به رسمیت شناختن جنگ سایبری بهعنوان یک میدان جنگی جدید توسط اعضای ناتو وجود داشت و ناتو اعلام کرد که ازاینپس میتواند به حملات سایبری که حتی یک از اعضای ناتو را هدف قرار دهد، با استفاده از سلاحهای متعارف نظامی پاسخ بدهد.
جنز استولنبرگ (Jens Stoltenberg)، دبیر کل ناتو دراینباره گفت: «حملات سایبری ناقض بند پنجم توافقنامه ناتو، حملاتی است که دفاع جمعی را به خطر انداخته و به معنای حمله به کل ناتو است.» بند پنجم، یکی از ساختارهای اساسی ناتو است و بدین معنی است که حمله به یکی از کشورهای عضو پیمان ناتو، با پاسخ تمامی 28 عضو این پیمان مواجه خواهد شد.
اما سؤالی که ذهن افکار عمومی را به خود مشغول ساخته است، این است که ناتو این کار را در پاسخ به چه کسانی انجام داده است و هدف اصلی توافقنامه جدید ناتو چیست. به اعتقاد برخی کارشناسان امنیتی، حضور رسمی ناتو در یک فضای سایبری، بعد از آن اتفاق افتاد که اعضای این پیمان، نگرانیهای خود را مبنی بر تشدید حملات سایبری برخی کشورها اعلام کردند. اعضای ناتو، چین و روسیه را همچنان بهعنوان بزرگترین تهدیدات سایبری پیش روی خود تلقی میکنند و خواستار مقابله متحد اعضای ناتو با این کشورها و حملات سایبری آنها هستند.
برخی معتقدند این تصمیم ناتو، در حقیقت نتیجه فشار ایالاتمتحده به اعضای این پیمان است تا از این طریق اهرم فشاری برای مقابله با روسیه مهیا کند. آمریکا مدتها است تلاش میکند تا به حملات سایبری خودش وجههای بینالمللی بدهد و افکار عمومی جهان را نیز در این میان با خود همراه سازد. حال در اولین گام برای رسیدن به این نتیجه مطلوب، چنین قانونی را در ناتو اجرایی کرده تا مقدمات هدف نهایی خود را فراهم کرده و دستیابی به آن را تسریع ببخشد.