تصمیمگیری بهتر با بروزرسانی هوش چندگانه
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان: توسعهدهندگان سلاحهای پنتاگون در حال آزمایش فناوریهای حسگرهای هوایی در حال ظهور هستند که دادههای سازماندهی شده را از منابع مختلف دریافت و با یکدیگر ادغام میکند تا بتوانند سامانهای سریعتر و دقیقتری را ارائه بدهند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده شرکت لاکهید مارتین با استفاده از فناوری آزمایشگاه هوش چندگانهی هوابرد1 (AML) در حال انجام آزمایشهایی برای بهبود پردازشهای رایانهای است. این فناوری به جمعآوری دادههای حسگرهای الکترونوری2، رادارهای دهانه ترکیبی3 (synthetic aperture radar) و دیگر لوازم الکترونیکی کسب اطلاعات پرداخته و آنها را برای پردازش سریعتر و افزایش کیفیت تصمیم گرفته شده با یکدیگر ادغام میکند.
سامانهی آزمایشگاه هوش چندگانه هماکنون در ارتفاعات مختلفی از 4572 تا 12192 متری (15 تا 40 هزار پا) و روی جت تجاری گالفاستریم (Gulfstream) مورد آزمایش قرار گرفته است. اگر چه لاکهید مارتین در نظر دارد در همکاری با بخش خدمات ارتش، پهپادها و هواپیماها را به این فناوری مجهز کنند.
الگوریتمهای رایانهای جدید میتوانند جریان دادههای خامی که با اتصال انواع مختلفی از حسگرها به سامانههای اطلاعاتی به دست میآید را متحول کند. همچنین بروزرسانیهای آزمایشگاههای روی برد هوش چندگانه برای فراهم آوردن امکان شنود سیگنالها4 (SIGINT) و کنترل ارتباطات5 (COMINT) به وجود آمدند.
جو سر (Joe Suhr)، یکی از مهندسان ارشد لاکهید مارتین گفت: «تصور کنید کنترل ارتباطات و شنود سیگنال قابلیت جهتیابی و شناسایی موقعیت جغرافیایی و صدا را دارا است. آزمایشگاه هوش چندگانه هماکنون میتواند یک وضعیت مدیریت خودکار هماهنگسازی عملیاتهای بین حسگرها ایجاد بکند. این حالت به اپراتورها اجازه میدهد در حالی که دادهها به صورت خودمختار به کار گرفته شده و بررسی میشوند، روی برنامهریزی و مسائل مأموریت تمرکز کنند.»
افزایش خودکار سازی نمایانگر پیشرفته پیوستهی هوش مصنوعی است و به رایانه اجازه میدهد وظایف خود در زمینههای مختلف را بدون دخالت انسان انجام بدهد. توسعهدهندگان توضیح دادند قدرت شناخت انسانها برای پاسخ به مشکلاتی که به صورت پیشبینی نشده و در لحظه به وجود آمده و نیاز به عکسالعمل دارند موردنیاز است؛ اما ماشینها هماکنون از الگوریتمها و توان پردازشی خود برای سازماندهی و ترکیب دادهها استفاده میکنند.
بهبود قابلیتهای ویدئوهایی که بهصورت زمان واقعی از حسگرها به دست میآیند دادههای جمعآوری شده را کارآمدتر میکند.
سر گفت: «اتصال مستقیم محتوای چندرسانهای شناسایی و نظارت به هواپیماها، بدون عبور آنها از ایستگاههای زمانی، سرعت انتقال را افزایش میدهد.»
فناوری یاد شده نه تنها سرعت انتقال دادهها را کاهش میدهد؛ بلکه به سازماندهی بهتر اطلاعات نظارت و شناسایی کمک کرده، امکان ترکیب دادهها و بهبود همکاری حسگرها را فراهم میکند.
سُر معتقد است که حسگرهای یاد شده برای تفسیر جریان داده مهندسی شدهاند و آنتنهای روی هواپیما طیف وسیعی از یو.اچ.اف و دیگر طول موجها را به جز کو-باند (Ku band) شامل میشود.
برای نمونه پنتاگون یکپارچهسازی یاد شده را در اف 35 به کار گرفته است. سازندگان و اپراتورها توضیح دادند الگوریتمهای رایانهای دادههای جمعآوری شده را روی نمایشگری مقابله خلبان به وی نشان میدهند.
سامانهی توزیع دیافراگم هواپیما به عنوان یک دوربین 360 درجه در اطراف اف-35 عمل میکند. از طرفی حسگرهای الکترونوری به عنوان به عنوان یک سامانهی شناسایی هدف، دشمنها را ردیابی میکند. اطلاعات دو حسگر یاد شده همراه با دادههای مسیریابی و دیگر اطلاعات جمعآوری شده را ادغام و به خلبان نشان میدهد. این ویژگیها به خلبان اجازه میدهد روی مأموریت و اهداف مهمتر تمرکز کنند.
_____________________________
1- آزمایشگاه هوش چندگانهی هوابرد (Airborne Multi-INT Lab) توسط لاکهید مارتین ایجاد شده و به کاربران سامانهای انعطافپذیر با قابلیت بسیار بالا را ارائه میدهد. این سامانه برای کشف و بررسی فناوری های جدید و مواردی که مصرفکننده به آن نیاز دارد به کار گرفته میشود.
2- حسگرهای الکترونوری، آشکارسازهایی هستند که نور را به سیگنالهای الکترومغناطیسی تبدیل میکنند.
3- رادارهای دهانه ترکیبی که با نامهای روزنه مصنوعی و فناوری سار نیز شناخته میشود بر پایهی رادارهای معمولی کار کرده؛ اما میتواند تصاویر دو یا سهبعدی از محیط ایجاد بکند.
4- signal intelligence
5- communications intelligence