تصمیمات مخفیانه گوگل برای انتخاب رئیسجمهور بعدی آمریکا (بخش چهارم)
به اعتقاد رابرت اپستین و رونالد رابرتسون سه سناریو توسط گوگل برای انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا رقم خواهد خورد. سناریوی اول این است که مدیران ارشد گوگل در مورد اینکه پیروزی کدامیک از نامزدها برای این شرکت بهتر است به تصمیم قطعی میرسند و رتبهبندی آن فرد در جستجوگر گوگل را بر همین اساس تنظیم میکنند. این مسئله در آمریکا بیسابقه نیست و به عنوان مثال رادرفورد هایس (Rutherford B. Hayes) نوزدهمین رییسجمهور آمریکا با حمایت قدرتمندانه شرکت وسترن یونیون (Western Union) به ریاست جمهوری رسید. این شرکت در اواخر قرن نوزدهم میلادی انحصار ارتباطات در آمریکا را در دست داشت و قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال 1876 کاری کرد که تنها اخبار مثبت در مورد نامزد محبوبش در روزنامههای آمریکا منتشر شود. این شرکت تمامی تلگرامهای ارسالی توسط ستادهای انتخاباتی نامزدهای رقیب را هم در اختیار ستاد انتخاباتی رادرفورد میگذاشت.
با توجه به روابط مستحکم گوگل با دموکراتها و مخصوصاً شخص اوباما میتوان انتظار داشت که الگوریتم جستجوگر گوگل به نفع هیلاری کلینتون تنظیم شود. در سال 2012 گوگل و مدیران ارشدش بیش از 800 هزار دلار به اوباما و تنها 37 هزار دلار به رامنی رقیب وی کمک مالی کردند و شش تن از مدیران ارشد شرکتهای فناوری در دولت وی حضور دارند.
به گزارش واحد بین الملل سایبربان، از زمان به قدرت رسیدن اوباما نمایندگان گوگل ده بار به کاخ سفید دعوت شدهاند. البته اوباما با دیگر شرکتهای فناوری هم روابط مستحکمی دارد.
هیلاری کلینتون هم روابط خوبی با گوگل دارد و در آوریل گذشته استفان هانون (Stephanie Hannon) یکی از مدیران ارشد گوگل را برای فعالیت بهعنوان مدیر اصلی فناوری خود انتخاب کرد. هیچ بعید نیست که چنین افرادی بتوانند بر نحوه نمایش اطلاعات نامزدها در جستجوگر گوگل و دستکاری ذهن مردم عادی تأثیر بگذارند.
سناریوی دوم این است که یکی از کارکنان گوگل که از سطح دسترسی کافی یا توان هک بالا برخوردار است بعد از دریافت پیامی از دوستان قدیمیاش در یک ستاد انتخاباتی خاص رتبهبندی نامزد موردنظرش را دستکاری کند. در سال 2010 و در جریان جمعآوری انبوهی از اطلاعات شخصی مردم توسط گوگل از طریق سرویس نمای خیابانی همه تقصیرها به گردن یک کارمند خطاکار انداخته شد. این فرد که از طریق شبکههای وای – فای خانهها توانسته بود اطلاعات شخصی میلیونها نفر را در 30 کشور جمعآوری کند ماریوس میلنر (Marius Milner) نام داشت و مهندس نرمافزار بود. وی از گوگل اخراج نشده و بر طبق نمایهاش در لینکداین (LinkedIn) یک هکر است. اگر تنها چند نفر از 37 هزار کارمند گوگل از چنین توان و جسارتی برخوردار باشند مشکلات تازهای در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به وجود میآید.
در سناریوی سوم که از همه ترسناکتر است کل تقصیرات به گردن نرمافزار و الگوریتم جستجوی گوگل میافتد و این نرمافزار یک نامزد را بر مبنای فعالیتهای جستجوی میلیونها کاربر به صدر میبرد. این فرایند طبیعی توصیف شده و ادعا میشود یک برنامه رایانهای نتیجه انتخابات را تعیین کرده است. بههرحال هیچیک از این سه سناریو در این مسئله که نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 را گوگل تعیین میکند، تغییری ایجاد نمیکند. در این زمینه جمهوری خواهان از دموکراتها آسیبپذیرتر هستند، زیرا در برخی آزمایشها عقیده حامیان این حزب بعد از استفاده از جستجوگر گوگل تا 80 درصد به نفع رقیب تغییر کرده است.
منبع: فارس