تشکیل واحد سایبری مشترک آمریکا و روسیه، مستلزم اجازهی کنگره
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ حدود دو ماه پیش، کشورهای روسیه و آمریکا طی نشستی دوجانبه در حاشیهی اجلاس G20، به توافقی مقدماتی در مورد تشکیل یک واحد مشترک امنیت سایبری، دست یافتند. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا پس از اتمام اجلاس یادشده، با مخالفت شدید نمایندگان کنگره آمریکا و بسیاری از مقامات داخلی مواجه شد.
حال پس از گذشت 51 روز از توافق ترامپ و پوتین، انتقادات و مخالفتهای کنگره با این طرح، همچنان ادامه دارد. از همین روی، کنگره، در پی تصویب قانونی جدید برای محدود ساختن بیشازپیش تلاشهای رئیسجمهور آمریکا، برای برقراری روابط گرم با روسیه است.
بر اساس طرح جدید کنگره آمریکا، ترامپ موظف خواهد شد که برای انجام هر اقدام دیپلماتیک جدیدی در قبال روسیه، این مسئله را با نمایندگان کنگره مطرح ساخته و تصمیمگیری را به نمایندگان واگذار کند. به جرئت میتوان این طرح را گامی بزرگ و بیسابقه در محدودسازی اختیارات و قدرت رئیسجمهور در ایالاتمتحده دانست.
غالب کارشناسان بر این باورند که ترامپ پیشنهاد یاد شده را با هدف اصلاح و بهبود روابط با رقیب دیرین خود، یعنی روسیه مطرح ساخته است. از همین روی، این اتفاق، به اتهام روسیه مبنی بر دخالت در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا و کمک به انتخاب ترامپ نیز، دامن زد.
کنگره پیش از این نیز با مشروط کردن رفع تحریمها علیه روسیه، به اجازهی نمایندگان، دست و پای ترامپ را بسته بود.