تشکیل اداره سهجانبه سایبری، فضایی و عملیات ویژه در هند
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ وزارت دفاع هند به زودی سه سازمان جدید به صورت سرویس سهجانبه در زمینه جنگ سایبری، فضایی و عملیات ویژه تشکیل خواهد داد. پیشنهاد راهاندازی این سازمانها، پنج سال پیش توسط نیروهای مسلح ارائه شده بود. وزارت دفاع در ماه جولای 2017 از راهاندازی این سازمانها خبر داده بود. این طرح هماکنون در انتظار تصویب دولت به سر میبرد. یک منبع رسمی گفت:
«وزیر دفاع جدید نیز مشتاقانه منتظر نهایی شدن این طرح و اخذ تأییدیههای لازم از وزارت قانون و سایر ادارات دولتی است.»
بر اساس گفته منابع آگاه، پیشنهادهای مربوط به راهاندازی سه تشکل جدید - اداره دفاع سایبری، اداره دفاع فضایی و بخش عملیات ویژه – در انتظار تصویب سایر وزارتخانهها است چراکه منابع آن باید بر مبنای رشد ارزش تأمین شود نه به شیوه پسانداز و افزایش منابع. انتظار میرود که تصویب این قوانین در طی دو ماه آینده انجام شود و پس از آن، افسران دارای درجه سرلشکری و درجات معادل در نیروی دریایی و نیروی هوایی هند هدایت این سازمانها را در دست بگیرند.
سازمانهای سایبری و فضایی برای هماهنگی نزدیک با همتایان غیرنظامی خود، در خارج از دهلی مستقر خواهند شد اما بخش عملیات ویژه در خارج از پایتخت ملی مستقر خواهد شد. بخش عملیات ویژه، اجزای نیروهای ویژه ارتش، نیروی دریایی و نیروی هوایی را در اختیار خواهد داشت و برای مقابله با پیشامدهای احتمالی خارجی، مجهز خواهد شد و تحت آموزش قرار خواهد گرفت. در حال حاضر ارتش دو گردان نیروی ویژه دارد؛ نیروی دریایی، کماندوهای دریایی را در اختیار دارد و نیروی هوایی نیز نیروهای ویژه موسوم به Garud را دارد. به تشریح منابع آگاه، این بخش که در مکانی مستقر میشود که هماینک از زیرساختهای آموزشی برخوردار است، دو گردان نیروی ویژه در هسته مرکزی خود خواهد داشت و در کنار آن، گروههایی از کماندوهای دریایی و نیروهای ویژه Garud حضور خواهند داشت.
اداره دفاع سایبری که همکاری نزدیکی با مشاور امنیت ملی سایبری دارد، بیش از 1000 نیرو خواهد داشت. این کارشناسان به بخشهای مختلف ارتش، نیروی دریایی و نیروی دریایی اعزام خواهند شد و بر مسائل سایبری غیرنظامی، از جمله حفاظت از زیرساختهای حیاتی، تمرکز خواهند کرد.
اداره دفاع فضایی، بیش از 200 نیرو دارد که برای استفاده بهتر و ادغام منابع فضایی، همکاری نزدیکی با سازمان پژوهشهای فضایی هند (ISRO) و سازمان تحقیق و توسعه دفاعی (DRDO) خواهد داشت. این کار شامل به اشتراکگذاری اطلاعات ماهوارههای مستقل و نظارت دیگر ماهوارهها میشود که اطلاعات آن بعداً میتواند در اختیار سازمان دفاعی مرتبط قرار گیرد.
در سال 2012، رؤسای کمیته کارکنان، پیشنهاد دادند که به دلیل افزایش ارتباط بخشهای سایبری، فضایی و عملیات ویژه در جنگهای مدرن، سه فرماندهی مشترک در این حوزهها راهاندازی شود. اصول نظامی جدید مشترک که در اوایل سال جاری منتشر شد نیز بر ضرورت آمادهسازی نیروهای دفاعی برای «سهگانه نوظهور» سایبر، فضای مجازی و عملیات ویژه برای جنگهای آینده تأکید میکند؛ اما در ماه جولای سال جاری بود که وزیر دفاع، در کنفرانس فرماندهان متحد اعلام کرد که راهاندازی ادارات دفاع سایبری و فضایی و عملیات ویژه به زودی جامه عمل میپوشد.
در حالی که در طرح پیشنهادی سال 2012 پیشبینی شده بود که این ادارات توسط مقامات همتراز فرماندهان ارتش هدایت شوند، در پیشنهاد کنونی، این مسئولیت بر عهده مقاماتی با درجه سرلشکری قرار گرفته است. به گفته منابع آگاه، ممکن است این سازمانها پس از تثبیت عملکرد خود، در نهایت به فرماندهی ارتقا یابند. همانطور که در طرح پیشنهادی سال 2012، قرار بود یک افسر نیروی دریایی، هدایت فرماندهی جنگ سایبری، یک فرمانده نیروی هوایی، فرماندهی فضایی و یک افسر ارتش، فرماندهی نیروهای ویژه را بر عهده گیرد. پیشبینی میشود که همان توافق برای تقسیمات سازمانی بین این سه بخش همچنان ادامه یابد.