تشریح رزمایش سایبر بلیتز آمریکا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ جنگ الکترونیک در فضای نیروی زمینی و ارتش در حال گسترش پیدا کردن است. تعدادی از فرماندهان آمریکایی به تازگی اظهار کردهاند که تواناییهای جنگ الکترونیک دشمنان رو به افزایش بوده و آنها در این فضا بیدفاع بوده، در آن غرق شدهاند.
نیروی زمینی آمریکا سعی دارد قابلیتهای جنگ الکترونیک را از دیدگاه فنی و زیرساخت نیروها بازسازی کند. این کار از طریق برگزاری رزمایشها و آزمایشها صورت گرفته و با توجه به بازخوردهای دریافتی راه بردهای جدید ایجاد میشوند.
نیروی زمینی آمریکا در حال انجام دادن آزمایش و رزمایشهایی برای درک بهتر نحوهی بهکارگیری قابلیتهای فنی و تواناییهای غیر جنبشی است تا در نبردهای آینده از آن در برابر دشمنان نزدیک به خود استفاده کند.
معرفی رزمایش «Cyber Blitz»
مرکز توسعه و مهندسی، تحقیقات الکترونیک و ارتباطات نیروی زمینی (1CERDEC) به تازگی رزمایشی به نام «سایبربلیتز» (Cyber Blitz) را برای درک بهتر فعالیتهای سایبری و الکترومغناطیسی تیپ مبارزاتی نیروی زمینی در سال 2025 برگزار کرد.
ریچارد ویتستراک (Richard Wittstruck)، معاون ارشد مدیر بخش آزمایش و یکپارچهسازی مرکز بالا گفت:
سایبر بلیتز دومین نسل از آزمایشهای سطح نیروی زمینی است که مورد تأیید بخش «Army G-3/5/7» قرار دارد. این رزمایش برای درک بهتر نیروی زمینی از فعالیتهای سایبری و الکترومغناطیسی صورت میگیرد.
ویتستراک ادامه داد:
نیروی زمینی آمریکا در طول جنگ سرد از قابلیتهای خود به عنوان بازدارندهی جنگ الکترونیک استفاده کرد تا ارتباطات دشمن را با اختلال مواجه کرده و سیگنالهای توپخانه را (تیراندازی از طریق سیگنالهای الکتریکی صورت میگرفت) مختل کنند.
ویتستراک افزود:
با توجه به نتایج جنگ سرد و تهدیداتی که قابلیتهای یاد شده را به همراه دارند، بعد از دوران جنگ سرد، نیروی زمینی قابلیتها و واحدهای جنگ الکترونیک خود را به حالت تعلیق در آورد.
بیش از یک دهه بعد آمریکا با تهدیدات جنگ الکترونیک جدیدی در عراق و افغانستان مواجه شد. گروهی از معترضان با بهبود ابزارهای انفجاری، آنها را از راه دور و به کمک دستگاههای ارتباطی سادهای -که برای باز کردن در استفاده میشوند- منفجر میکردند.
ویتستراک اظهار کرد: «هماکنون سالها از آن زمان گذشته است و پدیدهی نوظهور سایبری، نه تنها در سطح راهبردی و عملیاتی بلکه در سطح تاکتیکی نیز ظهور پیدا کرده است. اگر ما به رویدادهای دریای چین جنوبی، کره و کریمه نگاه کنیم، نیرویهای دشمن تصور میکنند که ما قصد داریم تأثیرات سایبری را کاهش دهیم.»
هدف رزمایش
سایبر بلیتز با هدف شبیه سازی چگونگی اعزام نیرو و مبارزه با دشمنان و شریکان منطقهای -که دارای تواناییهای سطح بالای سایبری و الکترونیکی در سال 2025 هستند، برگزار میگردد.
نیروی زمینی با ایجاد محیط عملیاتی امنی که شکست خوردن در آن مشکلی ایجاد نمیکند، مفاهیم تاکتیکی جدید را تمرین کرده، روشها و اصولی را که ممکن است در دکترین امروزی وجود نداشته باشند بررسی میکند. این رزمایش با ارزشیابی موارد مختلف برای کشف نیازهای آینده و توسعه دکترین بهتر برگزار میشود.
نحوه برگزاری
یکی از گروههای حاضر در رزمایش «بخش 25 پیادهنظام که نیروهای آبی را ارائه میدهد2» یا «گروه دوستان» نام دارد. هدف اعضای این گروه، همکاری با یک کشور میزبان و خیالی، برای برقراری امنیت جغرافیایی و فضای مجازی، تعیین اهداف راهبردی و بررسی چگونگی انجام دادن مانور با وسایل الکتریکی است.
گروه دوم «برنامهریزانی که هر دو نیروی مخالف زنده و مجازی را ادغام میکند/آپفار» (OPFOR3) نام داشته و وظیفهی مقابله با گروه آبی از طریق صفحهکلید و نیروهای فیزیکی سنتی در محدوده فعالیتهای جنگ الکترونیکی را بر عهده داشته و «گروه دوستان» را با چالشی برای کشف آنها مواجه میکنند.
روند کار به این صورت است که به نیروهای آبی، اطلاعاتی دربارهی گیرندهای در یک روستا داده میشود. این افراد باید خود را به محل رسانده، موقعیت جغرافیایی وسیله را شناسایی و آن را به فرماندهی خود اطلاع دهند. سپس فرمانده باید تصمیم بگیرد که آیا به اطلاعات بیشتری درباره این تجهیزات یا اپراتور آن نیاز دارند یا خیر؛ به عبارت دیگر باید انتخاب کند حمله نظامی یا سایبری صورت گیرد؟
تجهیزات
در رزمایش سایبر بیلتز، سربازان از سامانههای جنگ الکترونیک تقریباً جدیدی با نام «VROD» و «VMAX» که به تازگی به اروپا تحویل داده شدهاند، استفاده میکنند. سامانه VROD میدان مبارزه را از طریق یک چشمانداز الکترونیکی مورد بررسی قرار میدهد. در حالی که VMAX قابلیت حملهی الکترونیکی محدودی را ارائه میدهد.
مارکو گوتیرز (Marco Gutierrez)، یکی از برگزارکنندگان رزمایش بالا گفت:
راهحلهای به کار گرفته شده، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته، نتیجهی آن به بخش فرماندهی منتقل میگردد. فرماندهان نیروی زمینی، با بهکارگیری تواناییهای تاکتیکی برای ردههای کوچکتر، میتوانند دستورهای خود را بدون نیاز به تکیه به واحدهای دیگر اجرا کنند.
کشور خیالی آتروپیا4
آپفار (پیشتر توضیح داده شد) که نیروی آبی سعی در شناسایی آن دارد، یک تهدید در دنیای واقعی است، با وجود این، مقامات رزمایش، حاضر به ارائهی توضیح دقیقی در مورد روند آن نیستند. گروه آبی در یک مرکز دور از محدوده، یک مقر فرماندهی را در کشور آتروپیا تأسیس کرد. این کشور، محلی برای شبیه سازی رزمایش است.
توضیحاتی از شیبه سازی در رزمایش یاد شده
یک فرد در سطح عملیاتی تیپ فرماندهی مشترک که در کشور خیالی آتروپیا تشکیل شده است، وجود دارد که روی فعالیتهای رسانههای اجتماعی در داخل منطقهی خیالی آتروپیا نظارت میکند تا واکنش مردم را نسبت به تصمیمگیریهای نظامی مانند آرایش بزرگ تانکها در داخل شهر شناسایی کند. وی همچنین درباره ترولهای اینترنتی به فرمانده اطلاعرسانی میکند و در صورتی که فرمانده تشخیص دهد این ترولها تهدید به شمار میروند، آنها را زیر نظر خواهد گرفت. ترول اینترنتی، به افرادی گفته میشود که با رفتار مخرب در فضای وب به دنبال جلب نظر کاربران، ایجاد تشنج و بیان مطالب محرک و توهینآمیز هستند.
از طرفی، بخشی به نام «فعالیتهای سایبری و الکترومغناطیسی» (5CEMA) در فرماندهی مشترک فوق، وجود دارد که کارمندان آن عملیاتهای دفاعی، تهاجمی، شبکه و جنگ الکترونیک را بر عهده دارند. نیروی زمینی در تلاش است تا این بخش را در تمام واحدهای عملیاتی وارد سازد.
گروه کوچکی از نیرویهای زمینی اروپایی آمریکا به تماشای رزمایش یاد شده میپردازند تا در پرتو قابلیتهای پیشرفتهای که روسیه دارد، درس بیاموزند.
واکنشها
نایک ایسر (Nick Esser)، کارشناس فنی جنگ الکترونیک در واحد 25 پیاده نظام گفت:
بعضی از محدودیتهای فعلی ما بیان میکنند که باید یک عملیات 24 ساعته را در مقابل دشمن نزدیک انجام بدهیم. آیا ما تجهیزات، نیروی انسانی و آموزشهای لازم انجام این کار را داریم؟ من معتقدم ما میتوانیم آن را در کوتاه مدت انجام دهیم؛ اما نمیتوان آن را در طولانی مدت حفظ کرد.
ویتستراک توضیح داد برای نمونه یک تیپ عملیاتی ممکن است بیان کند که توانایی بهکارگیری بسیاری از نیرویهای سایبری و جنگ الکترونیک را دارد. در مقابل فرماندهی پیادهنظام ممکن است فعالیتهای سایبری و الکترومغناطیسی را کاهش بدهد؛ زیرا در سطوح بالاتر، آتش سنگین علیه نیروها ریخته میشود و نیازی به حمله الکترونیکی در منطقهای بزرگ وجود ندارد.
ویتستراک، شخصی که از طریق چشمانداز نیروی زمینی، نیروهای مشترک و ائتلاف، بیش از 30 سال است روی برطرف سازی مشکلات یاد شده کار میکند، معتقد است، ارتش به واسطه رفتار دشمنان نزدیک خود غافلگیر نمیشود.
دنیس ویله (Dennis Wille)، از بخش، برنامههای راهبردی نیروی زمینی اروپایی آمریکا جی-3 گفت:
ما میخواهیم برخی از درسهای ارائه شده در رزمایش سایبر بلیتز را آموخته و آن را در رزمایشهای خود در اروپا وارد کنیم؛ زیرا این موضوع یکی از مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم. ما نمیتوانیم چندین سال برای کسب فرآیند، صبر کنیم. ما سعی میکنیم آموختههای خود را به محیطی که در آن داریم منتقل کنیم.
تحلیل و جمع بندی
نیروی زمینی آمریکا، بهشدت میکوشد تا قابلیتهای جنگ الکترونیک را وارد عملیات خود کرده و این تواناییها را در خدمت اروپا نیز قرار دهد. وجه مشترک رزمایش سایبر بلیتز با رزمایشی که چندی پیش در استونی با حضور وزیران اتحادیه اروپا برگزار شد، افزودن تمرین جنگ رسانهای و شناختی به آن بود. افراد شرکتکننده تصمیم گرفتند تا بعد از شبیهسازی عملیات، نتایج آن را در رسانههای اجتماعی منتشر کرده و از نحوه تأثیرگذاری آن روی افکار عمومی باخبر شوند. این مسئله نشان میدهد بازخوردهای رسانهای یک عملیات، ممکن است آثاری بهمراتب وخیمتر از حتی شکست در عملیات داشته باشد. خصوصاً با رشد توان جنگ اطلاعاتی روسیه، آمریکا از این ناحیه احساس خطر بیشتری میکند.
در حقیقت رزمایش سایبر بلیتز، تلاشی برای سازگار کردن نیروی زمینی آمریکا با تهدیدات سایبری و الکترومغناطیسی بود. این رزمایش، گامی برای بهکارگیری فناوریها و فهم نیازهای فنی و عملیاتی نیروی زمینی نیز محسوب میشد.
نیروی زمینی، دکترین خود را برای نحوهی مبارزه بهروز میکند و فرماندهان نیاز دارند قابلیتهای متفاوت را درک کرده و نحوهی بهکارگیری آن در مانورهای خود را تعیین کنند.
____________________________________
1- Army Communications-Electronics Research, Development and Engineering Center
2- The 25th Infantry Division provided the blue forces
3- Planners incorporated both a live, virtual opposing force
4- The fictional nation of Atropia
5- cyber and electromagnetic activities