تشدید تنشهای امنیت سایبری میان چین و آمریکا
چین، فشارهای امنیتی در حوزه سایبر را بر شرکتهای ارائه دهنده خدمات فناوری آمریکایی افزایش داده است. مقامات این کشور به تازگی از شرکتهای آمریکایی خواسته اند تا کدهای نرم افزارهای ارائه شده توسط این شرکتها را در اختیار مقامات امنیت سایبر چین قرار دهند. این شرکتها، نرم افزارهای مورد نیاز بانکهای چینی را فراهم میکنند.
اتاق بازرگانی آمریکا در چین و 17 گروه تجاری آمریکا خواستار مذاکره فوری با مقامات پکن شدند تا بکوشند این سیاستها را لغو و یا اجرای آنها را به تعویق بیاندازند. در نامه اخیری که شرکتهای آمریکایی به مقامات امنیت سایبری چین نوشته اند، این قوانین ناقض مالکیت معنوی شرکتها بر نرمافزارهای ارائه شده، عنوان شده است.
امنیت سایبر، همواره به عنوان یک موضوع مورد مناقشه در روابط آمریکا و چین شناخته میشود. شرکتهای آمریکایی نظیر سیسکو و مایکروسافت، طی سالهای اخیر، تحت فشار روز افزون چینیها قرار داشتهاند. مقامات چین اصرار دارند پیش از ارائه خدمات از طرف شرکتهای آمریکایی به موسسات مالی و اعتباری چین، باید تمامی محصولات آنها تحت بررسیهای دقیق امنیتی قرار بگیرند.
به نظر می رسد این فشارها بعد از افشاگریهای اسنودن تشدید شده است. ادوارد اسنودن، از کارکنان سابق آژانس امنیت ملی آمریکا است که در سالهای اخیر دست به افشاگریهای گستردهای بر علیه مقامات امنیتی آمریکا زد. بنا بر ادعاها و اسناد وی، آمریکا اهداف مختلفی را در سراسر جهان مورد جاسوسی قرار داده و میدهد.
گروههای تجاری آمریکایی در نامهای به رئیس جمهور چین، ژی جینپینگ (Xi Jinping) هشدار دادهاند که اعمال اینگونه سیاستها و رفتارهای امنیتی ممکن است باعث لطمه زدن به رشد اقتصادی روز افزون چین شود.
طبعا بر اساس این قوانین، شرکتهایی که در راستای فروش تجهیزات رایانهای به بانکهای چینی فعالیت میکنند، باید نسبت به تاسیس مراکز تحقیق و توسعه در کشور، اخذ مجوز برای تجهیزات فناوری کارکنان خود و ایجاد درگاههایی ویژه اقدام نمایند. این درگاهها، نظارت مقامات چینی بر اطلاعات انتقال یافته توسط سخت افزارهای آنها را ممکن مینماید.