تشخیص پارکینسون توسط هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان،محققان با استفاده از دادههای اسکن چشم و یادگیری ماشینی، یک سیستم هوش مصنوعی توسعه داده اند که میتواند نشانههای مربوط به بیماری پارکینسون را هفت سال زودتر در بیماران شناسایی کند.
پزشکان مدتهاست که چشمها را پنجرهای به سوی سلامتی میدانند.تغییرات بصری، زرد شدن چشمها یا برآمدگی کره چشم به طور بالقوه نشاندهنده بیماریهایی مانند دیابت، آسیب کبدی یا بیماری تیروئید است.براساس تحقیقات محققان، چشم انسان میتواند هفت سال زودتر علائم بیماری پارکینسون را نشان دهد.
محققان آکادمی عصبشناسی آمریکا، کالج دانشگاهی لندن و بیمارستان چشم مورفیلدز در پژوهشی که پیرامون رابطه عنبیه چشم و بیماری پارکینسون انجام داده اند، دریافتهاند که نشانههای این بیماری را میتوان از سالها قبل در چشم مشاهده کرد. محققان برای انجام این کار از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی استفاده کردند تا نشانه های بیماری را در اسکن چشم پیدا کنند.
براساس این پژوهش ، استفاده از داده های اسکن چشم میتواند به تشخیص بیماری های آلزایمر، مولتیپل اسکلروزیس یا اِم اِس (MS) و اسکیزوفرنی کمک کند. همچنین از طریق داده های اسکن چشم میتوان بیماری های قلبی عروقی یا دیابت را مورد بررسی قرار داد.
در این پژوهش از هوش مصنوعی برای مقایسه نوعی اسکن سهبعدی به نام مقطعنگاری همدوسی اپتیکی (OCT) از چشم 700 بیمار مبتلا به پارکینسون و بیش از 100 هزار فرد سالم استفاده شد. محققان با این کار متوجه تفاوت میان ضخامت لایه سلولی داخل عنبیه شدند که ظاهراً با بروز پارکینسون در ارتباط است.
پیرس کین، استاد هوش مصنوعی در دانشگاه کالج لندن و بیمارستان چشم مورفیلدز گفت:
چشم تنها بخشی از بدن است که میتوانید به طور مستقیم گردش میکرو عروقی (جریان خون از طریق کوچک ترین عروق ) را دنبال کنید. اگر تغییراتی در خون یا سیستم قلبی عروقی خود داشته باشید، این تغییرات ممکن است در رگ خونی شبکیه نمایان شوند.شبکیه همچنین بخشی از سیستم عصبی مرکزی است؛ شبکیه بخش قابل توجهی از مغز است. این قسمت تنها بخشی از بدن انسان است که می توان بدون نیاز به جراحی جمجمه فرد، مستقیماً آن را مشاهده کرد.