about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

تشخیص درختان توسط رایانه کوانتومی

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ محققان شرکت‌های بسیاری مانند گوگل، مایکروسافت و آی.بی.ام چندین سال است که روی ساخت رایانه‌های کوانتومی و ایجاد یک نمونه‌ی کاربردی از آن تحقیق می‌کنند. رایانه‌های کوانتومی برخلاف نمونه‌های سنتی که از بیت دیجیتالی استفاده می‌کنند، از کیوبیت یا بیت کوانتومی (Qubit) بهره می‌برند. این ویژگی باعث می‌شود رایانه‌های کوانتومی علاوه بر صفر و یک، دارای حالت سومی نیز باشند که ویژگی هر دو را به صورت هم‌زمان نگهداری می‌کنند. به همین دلیل تعداد حالت‌های قابل ذخیره‌سازی در بیت کوانتومی بیشتر بوده و سرعت پردازش به شدت افزایش پیدا می‌کند. با وجود این سامانه‌های یاد شده از پایداری بسیار کمی برخوردار بوده و همین موضوع انجام پردازش و محاسبات را بسیار پیچیده می‌کند.
گروهی از پژوهشگران کالج سنت مری کالیفرنیا (Saint Mary's College of California) موفق شده‌اند، رایانه‌ای کوانتومی را به گونه‌ای آموزش بدهند که توانایی تشخیص درخت‌ها را داشته باشد. این کار با استفاده از رایانه‌ی کوانتومی «دی-ویو 2اکس» (D-Wave 2X) حاوی 1152 کیوبیت بوده و توسط شرکت‌هایی گوگل و ناسا مورد استفاده قرار می‌گیرند، انجام شده است.
دانشمندان گزارش دادند رایانه‌ی کوانتومی مورد استفاده توسط صدها عکس ماهواره‌ای از کالیفرنیا تغذیه شد تا بتواند درختان را تشخیص داده و تفاوت آن را با جاده، آب و شهرها متوجه شود. این رایانه بر اساس ویژگی‌هایی مانند رنگ، انعکاس، اشباع رنگ و سایه برای تشخیص درختان و نوع آن استفاده می‌کنند. بعد از اعلام نتیجه‌ی به دست آمده، محققان درست یا غلط بودن آن را بررسی کرده و به سامانه‌ی مورد آزمایش اعلام می‌کنند. رایانه‌ی مذکور از این اطلاعات بهره گرفته و با افزایش تجربه‌ی خود نتایج بهتری به دست می‌آورد.
الگوریتم به کار رفته در رایانه‌ی کوانتومی مذکور تنها با تعداد کمی راهنمایی و با سرعت بسیار بالایی می‌تواند درختان را تشخیص بدهد. محققان اعلام کردند با وجود این که از روش یاد شده در رایانه‌های امروزی هم استفاده می‌شود؛ اما این روش در سامانه‌های کوانتومی سریع‌تر به نتیجه می‌رسد.
پژوهشگران اشاره کردند تحقیقات مذکور قدم مهمی در تشخیص اشیا فیزیکی، مشابه با موجودات زنده است.
امروزه دانشمندان بسیاری از سراسر دنیا سعی دارند از رایانه‌های کوانتومی در زمینه‌های مختلفی مانند برقراری ارتباطات امن، رمزنگاری، امنیت سایبری استفاده کنند و به همین منظور در تلاش هستند رایانه‌ای با کاربردهای واقعی به وجود بیاورند. محققان آی.بی.ام معتقدند یک رایانه‌ی کوانتومی همه منظوره 50 کیوبیتی، عملکردی بسیار سریع‌تر از قوی‌ترین ابررایانه‌های امروزی دارد.

 

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.