ترکیه در صدر کشورهای آلوده به بدافزار
نرخ گزارش بدافزار در تعریف MMPC به درصد رایانههایی اطلاق میشود که دستکم یک تشخیص بدافزاری داشته باشند. مایکروسافت میزان این آلودگی را در 7 بخش از جمله کرمها، ویروسها، بک دورها، سوءاستفاده از آسیبپذیریها، تروجانهای متفرقه، بدافزارهای قابل نصب و سارقان گذرواژه و ابزارهای نظارتی تقسیم بندی میکند.
ترکیه در هر دستهبندی در رتبههای بالا قرار میگیرد. به عنوان مثال در مورد ویروسها پس از کشور هند در رتبه دوم قرار دارد و در مورد ابزارهای نظارتی و سارقان گذرواژه، دو کشور روسیه و ترکیه در جایگاه بعدی پس از هند و برزیل قرار گرفتند و در مورد بک دورها نیز فقط چین از ترکیه جلوتر است. اما در چهار مورد دیگر در صدر واقع شده است.
مایکروسافت در این گزارش بیان کرده که چنین میزانی از گزارشهای آلودگی در کشور ترکیه میتواند نشاندهنده این باشد که جرائم سایبری به دلایل خاصی کشور ترکیه را مورد هدف خود قرار داده اند.
برای توضیح این فرضیه، MMPC آزمونی را طرح کرده که خانوادهای از بدافزارها برای یک کشور، 80 درصد آلودگی را به همراه داشته و 20 درصد دیگر مربوط به سایر کشورهاست. به طور مثال تروجان Kilm در کل، 235 هزار رایانه را آلوده کرده که 92 درصد قربانیان خود را از ترکیه گرفته است.
در مجموع ۱۰ کشور وجود دارند که نرخ گزارش بدافزار آنها بالاست، البته این سهم به این بستگی دارد که چه میزان محصولات ضدبدافزاری و محصولات اصلی مایکروسافت در رایانههای این کشورها استفاده شده است. این کشورها عبارتند از: آمریکا، برزیل، ترکیه، روسیه، هند، انگلیس، چین، مکزیک، فرانسه و آلمان./