ترکیه به دنبال توانمندسازی سایبری
به گزارش واحد بین الملل سایبربان؛ مقامات ترکیهای به دنبال استخدام هزاران نفر از فارغالتحصیلان رشتههای مرتبط با امنیت سایبری هستند. این اقدام ترکیه بعد از آن صورت میپذیرد که حملات سایبری سال 2016 در این کشور از مرز 90 میلیون حمله عبور کرده است. امنیت سایبری به معضلی برای هر دو بخش خصوصی و دولتی ترکیه تبدیل شده است.
برنامه استخدام گسترده متخصصان امنیتی توسط سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات ترکیه (BTK) انجام میشود که قرار است حداقل دستمزد آنها 1700 دلار باشد. کسانی که استخدام شوند در خط مقدم امنیت ملی ترکیه فعالیت خواهند کرد.
سال 2016 را می توان بدترین سال برای امنیت سایبری ترکیه دانست. سالی که در 15 جولای آن کودتای نافرجام ترکیه در آن اجرایی شد و اقدامات گسترده ای در فضای مجازی علیه دولت ترکیه صورت گرفت.
اخیرا پروژه خدمات عمومی شرکت ترکسل به علت حمله سایبری به مشکل برخورده و اجرای آن به تعویق افتاده است. همچنین بانک «آک بانک» ترکیه هم در ماه دسامبر 2016 با حمله سایبری مواجه شد که طی آن مهاجمان از طریق هک سوئیفت توانستند مبلغ 4 میلیون دلار از این بانک به سرقت ببرند.
علاوه بر موارد بالا ترکیه به دلیل مسائل مرتبط با جغرافیای سیاسی و همچنین قرار گرفتن در میان تنشهای منطقهای و همچنین حضور بازیگران قدرتمند سایبری مانند ایران و روسیه، ارتقای توانمندیهای سایبری خود را امری ضروری میداند. فعالیتهای سایبری داعش هم میتواند برای این کشور مشکلات بیشتری ایجاد کند.
عمر فاتح سایان، رئیس BTK عنوان کرد که وضعیت سایبری ترکیه بعد از کودتا بسیار وخیم شده است و افرادی که استخدام میشوند در صورت لزوم میتوانند تمام وقت کار کنند. ترکیه برای حل معضل امنیت سایبری خود دست به دامن دانشگاهها و دانشمندان شده تا بهترین نیروهای خود را روانه بازار امنیت سایبری کنند.