about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

پژوهشگران قصد دارند از ماهواره‌های کیوب‌ست به عنوان راهنمای تلسکوپ‌های آینده استفاده کرده، به کمک آن‌ها داده‌ها را به منبع اصلی انتقال دهند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ در حال حاضر وجود بیش از 3 هزار 900 سیاره در خارج از منظومه‌ی شمسی شناسایی شده‌اند. اکثر این اجرام آسمانی تنها به علت عبور از مقابله ستاره‌ی خود و مسدود شدن نور آن شناسایی شده‌اند. از طرفی این مسئله اطلاعاتی مانند فاصله و ابعاد کره را در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد؛ اما به دست آوردن اطلاعاتی مانند ساختار جو، وجود یا عدم وجود اکسیژن، آب و دیگر علائم حیاتی، به ابزارهایی بسیار قدرتمند نیاز دارد.

از نظر تئوری، وجود تلسکوپ‌های بسیار بزرگ‌تر که دارای آینه‌هایی جذب‌کننده نور با ابعادی مشابه با نمونه‌های زمینی هستند، ایدئال به نظر می‌رسد. سازمان ناسا برای دستیابی به این فناوری در حال طراحی نسل جدیدی از تلسکوپ‌ها است که از آینه‌های کوچک، چندگانه و غیر متصل بهره می‌برند که پس از پرتاب باز شده، ساختاری کاملاً یکپارچه و بزرگ را شکل می‌دهند.

برای مثال می‌توان به تلسکوپ فضایی جیمز وب اشاره کرده که آینه‌ی اصلی آن 6.5 متر قطر داشته و از 18 قطعه 6 ضلعی تشکیل شده است. این در حالی است که تلسکوپ‌های نسل‌های آینده از آینه‌ای 15 متری متشکل از 100 بخش برخوردار هستند.

یکی از چالش‌های طرح بالا، پایدار نگه‌داشتن قطعات آینه‌ها در کنار یکدیگر است؛ زیرا کوچک‌ترین تغییری در هر یک از آینه‌ها، انجام محاسبات سطح عناصری اکسیژن و آب را با اختلال مواجه می‌کند.

پژوهشگران دانشگاه MIT به تازگی طرحی را ارائه داده‌اند که بر اساس آن فضاپیماهای بسیار کوچک و مجهز به لیزر، قادر هر حرکت در اطراف تلسکوپ بوده، به عنوان یک راهنمای ستاره‌ای عمل می‌کنند. تلسکوپ می‌تواند از این تجهیزات به عنوان راهنما استفاده کرده، هم‌زمان با حفظ پایداری، اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت کند.

پژوهشگران برای دستیابی به هدف بالا ماهواره‌های کیوب‌ست (CubeSat) را به سیستم‌های لیزری مجهز کردند. پژوهشگران تخمین می‌زنند تلسکوپ‌هایی که با این فناوری تولید شدند پایدار باقی‌مانده، دقتی در حد 10 پیکومتر خواهند داشت. با کمک این فناوری می‌توان سیستم‌های ستاره‌ای را در فاصله‌ای هزاران کیلومتر دورتر از محدودیت فعلی شناسایی کرد.

Paragraphs
ترکیب
ترکیب ماهواره های کیوب‌ست با نسل بعدی تلسکوپ ها
تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.