ترفند جدید کلاهبرداران سایبری برای فریب کاربران فیس بوک
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ محققان گروپ آیبی نسبت به کلاهبرداریهای جدید مجرمان سایبری از کاربران فیس بوک مسنجر هشدار داده و توصیه کردند نسخههای بهروزرسانی و برنامههای تلفن همراه فقط از فروشگاههای رسمی اپلیکیشن دانلود شوند.
کارشناسان «Group-IB Digital Risk Protection» در تحقیقات جدید خود 5.7 هزار محتوای تبلیغاتی و 1 هزار پروفایل جعلی در شبکه اجتماعی فیس بوک شناسایی کردهاند که در یک طرح کلاهبرداری مورداستفاده قرارگرفتهاند.
در ماه آوریل 2021 شمار پستهای جعلی در فیس بوک با پیشنهاد نصب آخرین بهروزرسانی پیامرسان به 5.7 هزار مورد رسیده و کاربران 84 کشور از اروپا، آسیا، آمریکای جنوبی و شمالی را تحت تأثیر قرار دادهاند.
کلاهبرداران برای فریب کاربران در اکانتهای خود از نامهای Messanger ،Meseenger و Masssengar و در آواتار از نماد رسمی برنامه استفاده کردهاند.
مجرمان از طریق سرویسهای cutt.us، ،cutt.ly ،linktr.ee ،bit.ly ،rb.gy لینکهای کوتاهی ساخته و در پستهای خود منتشر کردهاند و کاربران با مراجعه به آنها به انواع سایتهای فیشینگ و صفحات لاگین هدایت شده و دسترسی به اکانت و دادههای شخصی خود را در اختیار کلاهبرداران قرار دادهاند. مجرمان سایبری نیز از این دادهها برای باجخواهی، ارسال پیامهای اسپم یا فروش دادهها در فرومهای هکری بهره بردهاند.
محققان گروپ آیبی بر این باورند نسخههای بهروزرسانی و برنامهها فقط باید از فروشگاههای رسمی اپلیکیشن دانلود شوند و کاربران به اکانتهای تأییدشده شرکتها که از آنها پیامهای تبلیغاتی ارسال میشوند، مراجعه کرده و نسبت به لینکهای کوتاه بااحتیاط برخورد کنند. چنانچه کاربران به سایتی مراجعه کنند که در آن از آنها درخواست شود به فیس بوک مسنجر لاگین کنند، میبایست نام دامنه را چک کنند و فقط در وبسایت رسمی و برنامههای رسمی وارد مسنجر شوند.