ترس آمریکا از نفوذ ایران در کمپین انتخاباتی ترامپ
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ مجید رفیع زاده، استراتژیست تجاری، مشاور و دانشمند سیاسی آمریکایی در ماه اکتبر امسال هشدار داد که جمهوری اسلامی ایران در تلاش است تا با تأثیرگذاری در انتخابات سال 2020 مانع انتخاب مجدد دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا شود.
رفیعزاده، با یادآوری نحوه دزدیده شدن 52 دیپلمات از سفارت ایالات متحده در تهران در سال 1979 برای انتخاب مجدد جیمی کارتر به عنوان رئیس جمهور دموکرات گفت که این اولین باری نیست که دولت ایران اینگونه عمل میکند.
این کارشناس هاروارد توضیح داد:
دولت تئوکراتیک تازه تأسیس به وضوح میخواست آمریکا را به عنوان شیطان بزرگ آزار دهد. دقایقی پس از روی کار آمدن رونالد ریگان در ماه ژانویه 1981، ایران گروگانها را آزاد کرد. مشخص بود که تلاش تهران برای گروگانگیری و ناتوانی جیمی کارتر از دلایل شکست وی در انتخابات ریاست جمهوری سال 1980 بود. ایران در حال حاضر اقدامات قاطعی در چند حوزه برای عدم موفقیت ترامپ در انتخابات آتی انجام داده است.
به گزارش رویترز، مایکروسافت در تاریخ 4 اکتبر 2019 ادعا کرد که بین ماههای اوت و سپتامبر امسال بیش از 2700 تلاش برای هک کردن 241 اکانت ایمیل مرتبط با کمپین انتخاباتی ترامپ، مقامات آمریکایی، روزنامهنگاران تحت پوشش سیاستهای جهانی و ایرانیهای برجسته ساکن خارج از کشور رخ داده است.
مایکروسافت در بیانیه خود نوشت :
فعالیت سایبری قابل توجهی بهوسیله گروه تهدید «Phosphorus» انجام شده که ظاهراً مرتبط با دولت ایران است. به نظر این گروه تهدید با انگیزه در وقت و منابع قابل توجه برای مشارکت در تحقیق و سایر وسایل جمعآوری اطلاعات سرمایهگذاری کرده است. با این حال، حملات از نظر فنی خیلی پیشرفته نبودند.
کمپین اطلاعات غلط در شبکههای اجتماعی
فیسبوک در ماه اوت امسال گزارش داد که 652 صفحه و رسانه اجتماعی به ظاهر مرتبط با دولت ایران را شناسایی و حذف کرده است. البته فعالیت مشابهی از سوی روسیه هم شناسایی شد اما به گفته فیسبوک هیچ ارتباطی میان 2 کشور وجود ندارد.
توییتر نیز ادعا کرده بود هزاران حساب کاربری مرتبط با دولت ایران شناسایی کرده است که هدف آنها انتشار اخبار و عناوین جعلی خبر بود. توییتر در بیانیهای اعلام کرد که 770 اکانت با منشأ تهران با انتشار بیش از 10 میلیون توییت و 2 میلیون صفحه با هدف نفوذ در کمپین انتخاباتی را شناسایی کرده است.
افزایش تنش در منطقه
رفیعزاده مدعی شد:
هدف روحانیون ایجاد بیثباتی در منطقه و افزایش تنش با افزایش قیمت نفت و گاز و تخصیص تمام این مشکلات به دولت ترامپ است. پرتاب موشک علیه اهداف غیرنظامی در عربستان سعودی و بمباران مداوم جنوب اسرائیل از غزه با بمبهای تأمین شده مالی از سوی حماس، نمونههایی از این تلاشها برای بیثبات کردن منطقه و ایجاد هرج و مرج محسوب میشوند.
وی ادعا کرد:
از سوی دیگر، توقیف اخیر «Stena Empero»، نفتکش با پرچم انگلیس به نظر تلاش گستردهتر برای باجخواهی از آمریکا و اتحادیه اروپا به دلیل ادامه افزایش تحریمها علیه ایران است؛ زیرا تهران بهشدت از تحریمهای اعمال شده از طرف دولت ترامپ به دلیل عدم پایبندی به تعهدات منع گسترش سلاحهای هستهای در عذاب است.
در سال 2018، دونالد ترامپ از برنامه جامع اقدام مشترک (JCPOA) موسوم به برجام خارج شد. این معاهده، در سال 2015 میان ایالات متحده، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان و به امضای رئیسجمهور پیشین دموکرات آمریکا منعقد شده بود. توجیه ترامپ برای خروج از برجام، عدم پایبندی به توافق هستهای با هدف ممنوعیت توسعه فناوری موشکی پیشرفته ایران از جمله موشکهای بالستیک با توانایی حمل کلاهک هستهای بود.
ترامپ در ماه می 2019 اظهار داشت :
برجام، باعث افزایش تحریمهای اقتصادی فلج کننده علیه ایران به دلیل محدودیتهای بسیار ضعیف در فعالیت هستهای رژیم و فعالیتهای شوم تهران در سوریه، یمن و مناطق دیگر جهان است.
رفیعزاده هشدار داد که تهدید ایران روی انتخابات آمریکا فوری و ضروری است و ایران باید متوقف شود.