ترس آمریکاییها از راهبرد جدید جنگ اطلاعاتی روسیه
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ فوریه گذشته یکی از مقامات رسمی سایبری روسیه در یک کنفرانس امنیتی گفت که روسیه در حال کار روی راهبرد جدیدی است و قصد دارد از آن در عرصه اطلاعات بهرهبرداری نماید. به اعتقاد این مقام روسی، آزمایش این راهبرد جدید روسیه، همتراز با آزمایش بمب هستهای شوروی در 68 سال پیش است و سبب خواهد شد تا روسیه در شرایط برابر با آمریکا به مذاکره بنشیند.
حال روزنامه واشنگتنپست، در یادداشتی، به تحلیل این راهبرد روسیه در زمینه جنگهای اطلاعاتی پرداخته است. در بخشهایی از این یادداشت آمده است:
«این اظهارات مقامات روس، از آنجا دارای اهمیت است که نمایانگر دکترین راهبردی افراطی روسیه است و تلاشهای روسیه و حملات این کشور برای دستکاری در انتخابات 2016 آمریکا را تشریح میکند. این اقدام روسیه، دقیقاً همانند خرابکاریهای روسیه در اروپا است و باید برای مقابله با آن، راهکاری پیدا کرد. اظهارات کراتسکیخ، یکی از مقامات ارشد روسی و از مشاوران ارشد پوتین، از آنجا حائز اهمیت است که وی، سابقه طولانیمدتی در زمینه سایبری و در وزارت امور خارجه این کشور دارد.
او در بخشی از صحبتهایش گفت: «شما فکر میکنید که ما در حال زندگی در سال 2016 هستیم. نه، این درست نیست، ما در سال 1948 زندگی میکنیم. آیا دلیل این موضوع را میدانید؟ به خاطر اینکه در سال 1949، اتحاد جماهیر شوروی نخستین بمب اتمی خود را تست کرد و اولین آزمایش هسته ایش را ثبت کرد. تا آن زمان، شوری بسیار تلاش کرد که با رییسجمهور ترومن، بر سر عدم گسترش سلاحهای هستهای به توافق برسد، اما آمریکاییها، ما را جدی نمیگرفتند. در سال 1949، همهچیز تغییر کرد و آنها شروع به مذاکره با ما، در شرایطی کاملاً یکسان و برابر کردند.»
وی ادامه داد: «من به شما هشدار میدهم. ما در حال دستیابی به چیزی هستیم که به ما اجازه میدهد در شرایط یکسانی با آمریکاییها، سر میز مذاکره بنشینیم.»
در حقیقت مشاور سایبری پوتین، به شنوندگان روس خود، این مژده را داده است که روسیه، پشتوانهای قوی در این میدان و در دنیای سایبری دارد. در بخش دیگری از صحبتهای این مقام بلندپایه روسی آمده است: «چنانچه روسیه ضعیف بود، ما باید رفتاری ریاکارانه در پیش میگرفتیم و به دنبال سازش با آمریکا بودیم؛ اما زمانی که ما قوی باشیم، این ما هستیم که به طرفهای غربی خود، یعنی آمریکا و شرکایش، آنچه میخواهیم را از بالای برج قدرت دیکته میکنیم.» این نظر مشاور ارشد پوتین در زمینه سایبری، میتواند مقدمهای بر راهبردی باشد که پوتین در ماه دسامبر گذشته، آن را انتشار داد.
موضوع دخالت احتمالی روسیه در انتخابات آمریکا، در گزارشهایی که مقامات اطلاعاتی آمریکایی ارائه دادهاند، تائید شده است و این انتخابات، یکی از موارد اولیه استفاده روسیه از سلاحهای جدیدی است که پیشتر، نوید آنها را داده است. یکی از مقامات دولتی آمریکایی نیز در صحبتهایی دراینباره گفت: «مشخصاً، بنده مطمئنم که روسیه درصدد افزایش قابلیتهای سایبری خودش است، چرا که آنها این موضوع را درک کردهاند که از طریق فضای سایبری، میتوانند اهداف خود را در سیاست خارجی پیگیری کنند و به نتیجه برسانند.»