ترامپ، امنیت سایبری را اولویت دفاع ملی میداند
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ کاخ سفید صریحاً اعلام کرده است: تهدید امنیت سایبری به منزله تهدید ثبات امریکاست.
دفتر رئیسجمهور امریکا، دونالد ترامپ، در سندی راهبردی که روز دوشنبه منتشر کرد، بارها به موضوع امنیت سایبری اشاره کرده است و آشکارا از کشورهایی نام برده است که به احتمال قوی از شبکههای رایانهای به عنوان سلاحی علیه امریکا بهره میبرند. سند یادشده درباره نحوه پرداختن دولت به این تهدیدات چیزی نگفته است اما پیشنهاد کرده که بهروزرسانی قابل توجهی در سیاست عمومی ترامپ در حوزه امنیت سایبری صورت گیرد. سیاست عمومی ترامپ در این خصوص، در ماه مه و در قالب یک فرمان اجرایی به امضا رسید.
در سند آمده است که هکهایی که به دست شرکتها و دولتهای جنایی روسیه، چین، کره شمالی و ایران صورت میگیرد، هم باعث بیثبات شدن اقتصاد امریکا میشود و هم زیرساختهای حیاتی آن را تهدید میکند. در پاسخ، «امریکا، به جلوگیری، دفاع و در مواقع لزوم از پای درآوردن آن دسته از عوامل خرابکاری میپردازد که از امکانات فضای سایبری علیه امریکا استفاده میکنند.»
در حالی که در این سند، از بخش انرژی و دیگر بخشهای «زیرساختهای حیاتی» به عنوان اهداف بالقوه هکرها و سایر انواع مهاجمان، نام برده شده است، از یک واژه سخنی به میان نیامده است: انتخابات. در دولت سابق به ریاست جمهوری اوباما، وزارت امنیت داخلی اعلام کرد که انتخابات را بخشی از زیرساختهای حیاتی کشور میداند و تلاش میکند به دولتهای محلی و ایالتی در دور نگاه داشتن هکرها از فرآیند رأیدهی، یاری رساند.
به گفته مایکل سولمیر (Michael Sulmeyer)، کارشناس امنیت سایبری و دفاع ملی مرکز بلفر هاروارد، حذف این بند، دور از انتظار نبوده است. او درباره هک کردن انتخابات میگوید: «موضوع حساسی به نظر میرسد. به طور عینی، باید درباره امنیت انتخابات هم مطلبی به میان آید اما بر اساس آنچه درباره دولت فعلی میدانیم، این انتظار بیهودهای است.» ترامپ شک دارد که روسیه مسئول هکی بوده باشد که به افشای علنی ایمیلهای مأموران حزب دموکرات انجامید.
در هر حال، نام روسیه در سند ذکر شده است؛ کشوری که مقامات اطلاعاتی میگویند در جریان انتخابات ریاست جمهوری 2016 امریکا، با راه انداختن کارزار هک و اطلاعات دروغ، ترامپ را به کاخ سفید فرستاد.
در سند آمده است: «روسیه با استفاده از اشکال مدرن تاکتیکهای تخریبی، در امور سیاسی داخلی کشورهای جهان دخالت میکند».
سولمیر این بخش را شگفتانگیز میداند: «با توجه به گفتمان سیاسی جاری، شکی نیست که نویسنده سند عقیده دارد که روسیه هیچگونه نیت پاکی در فضای سایبری ندارد».
سند همچنین چین را کشوری معرفی کرده است که با هدف سرقت مالکیت معنوی به سراغ هک میرود؛ موضوعی که در دوران دولت اوباما به اوج خود رسید. در سال 2015، اوباما و رئیسجمهور چین، شی جینپینگ با امضای توافقی متعهد شدند که با هدف بهره اقتصادی به سراغ هک کردن یکدیگر نروند.
سولمیر، ذکر نشدن گامهای مشخص در سند را ویژگی رایج اسناد راهبردی مرتبط با امنیت ملی میداند: «این اسناد لزوماً اسناد بدیع و خلاقانهای محسوب نمیشوند. اینجا جایی نیست که بتوان خیلی ریسک کرد».