تدوین قوانین جدید در چین برای استفاده از داده های تشخیص چهره
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، چین با هزاران دوربین مداربسته پراکنده در شهرها و فناوری تشخیص چهره به طور گسترده در همه چیز از اجرای قانون روزانه گرفته تا سرکوب سیاسی، یکی از تحت نظارت ترین جوامع روی زمین است.
پیشنویس مقررات منتشر شده توسط اداره فضای سایبری چین هشدار میدهد که استفاده از این فناوری باید از قوانین و مقررات پیروی کند، نظم عمومی را رعایت کند، به اخلاق اجتماعی احترام بگذارد، مسئولیت اجتماعی را بر عهده بگیرد و وظایف خود را برای حفاظت از اطلاعات شخصی انجام دهد.
به گفته قانون، استفاده از فناوری برای تجزیه و تحلیل قومیت یا مذهب ممنوع است و پردازش داده های چهره تنها با رضایت فرد یا اجازه قانونی کتبی انجام خواهد شد.
همچنین این مقررات نباید برای به خطر انداختن امنیت ملی، آسیب رساندن به منافع عمومی یا برهم زدن نظم اجتماعی استفاده شود.
در یکی از مادههای این آییننامه آمده است:
تنها زمانی که هدف خاصی و ضرورت کافی وجود داشته باشد و اقدامات حفاظتی سختگیرانه انجام شود، چنین فناوری ممکن است مورد استفاده قرار گیرد.
اما، تصریح کرد که این قوانین در مورد کسانی که بر اساس قوانین و مقررات اداری برای کسب رضایت شخصی، الزامی ندارند اعمال نخواهد شد و نیز مشخص نکرد که اینها چه کسانی هستند.
این مقررات پس از یک دوره رایزنی عمومی از 7 سپتامبر اجرایی خواهد شد.
تعدادی از شرکتهای نظارت و تشخیص چهره چینی به دلیل نقش ادعایی خود در سرکوب، با تحریمهای ایالات متحده مواجه شدهاند.
غول نظارتی دولتی هایک ویژن به اتهام کمک به پکن در انجام یک کمپین سرکوب، در لیست سیاه ایالات متحده قرار گرفته است.
سنس تایم (SenseTime)، در فهرست هنگ کنگ در سال 2019 به دلیل استفاده از فناوری آن در نظارت انبوه در منطقه غربی سین کیانگ در لیست سیاه مشابهی قرار گرفته است.
در یک نمایشگاه صنعتی در پکن در ماه ژوئن، تعدادی از شرکتهای برجسته، فناوریهایی را به نمایش گذاشتند که به آنها اجازه میداد رفتارهای نامطلوب را شناسایی کنند و چهرهها را از فاصله بیش از 100 متر اسکن کنند.