تدابیر امنیتی امریکا برای دوران پسا کرونا
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ ششمین بررسی سالانه انجمن بلک هت (Black Hat)، بانام تهدیدات سایبری در روزهای آشفته (Cyber Threats in Turbulent Times) نشان میدهد که ویروس کرونا و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا چه تأثیر چشمگیری بر صنعت امنیت اطلاعات امریکا در سال 2020 خواهد داشت.
ویروس کرونا
ویروس کرونا کارمندان بسیاری را دورکار کرده و وابستگی شدید کارمندان به شبکهها و وسایل ارتباطی، کنترل این تهدیدات را برای کارشناسان امنیتی دشوار کرده است.
به همین دلیل، تقریباً 95 درصد از کارشناسان امنیتی بر این باورند که بحران ویروس کرونا، تهدید سایبری سیستمها و دادههای سازمانی را افزایش میدهد و 24 درصد هم معتقدند، افزایش تهدیدات بسیار مهم و قریبالوقوع است.
وقتی در مورد بزرگترین نگرانی کارشناسان پرسیدیم، بیش از 70 درصد اظهار داشتند، ما نگران این موضوع هستیم که ممکن است کارکنانی که در قرنطینه هستند سیاستهای امنیتی را نادیده گرفته و اطلاعات و سیستم شرکتها را در معرض خطرات جدید قرار دهند. همچنین 66 درصد از کارشناسان در مورد آسیبپذیری سیستمها و شبکههای مورداستفاده کارکنان ابراز نگرانی کردند و درنهایت هم 64 درصد نگران افزایش احتمالی حملات سایبری دشمنانی میباشند که به دنبال سوءاستفاده از بحران موجود هستند.
کارشناسان در این نظرسنجی بیان کردند ویروس کرونا بر امنیت عملکردها، پیامدهای طولانیمدت خواهد داشت. بیش از 80 درصد کارشناسان امنیت معتقدند بحران کرونا، تغییرات مهمی درروش عملکردها ایجاد خواهد کرد و تنها 15 درصد معتقدند عملیات سایبری و جریان تهدید سایبری موجود پس از اتمام بحران کرونا به شرایط عادی بازخواهند گشت.
اریک پاریزو (Eric Parizo) تحلیلگر ارشد شرکت Omdia اعلام کرد:
سازگاری شرکتها با ویروس کرونا و عواقب ناشی از آن فناوری این شرکتها را تغیر داده است. نحوه استفاده شرکتها از این فناوری و نحوه تأمین امنیت این فناوری از سوی شرکتها، برای دشمنانی که قصد ضربه زدن به امریکا را دارند یک فرصت فوقالعاده ایجاد میکند. تصمیمات فعلی شرکتها در مورد امنیت سایبری در ماهها و سالهای پیش رو اثرات مثبت و منفی بسیاری بر عملکرد شرکتها خواهد داشت.
انتخابات ریاست جمهوری 2020 امریکا
همهگیری ویروس کرونا علاوه بر اینکه امنیت عملکرد مشاغل را به خطر میاندازد، برای انتخابات 2020 امریکا هم مشکلات امنیتی پیچیدهای ایجاد خواهد کرد. ایالتهای محلی و دولتی امریکا در حال ارزیابی راههای رأیگیری از طریق موبایل هستند که با دستورالعملهای فاصله اجتماعی مطابق باشد. بالغبر 69 درصد کارشناسان در این نظرسنجی معتقدند هر شکلی از رأیگیری الکترونیکی خطرناک است. بالغبر 73 درصد هم معتقدند استفاده از اپلیکیشن های رأیگیری روشی خطرناک است که نمیتوان امنیت آن را تضمین کرد.
شریف داویدوف مدیرعامل LMG Security و عضو Black Hat امریکا اظهار داشت:
گرچه رأیگیری آنلاین ممکن است مشارکت رأیدهندگان را افزایش و هزینه انتخابات را کاهش دهد؛ اما با توجه به وضعیت امنیت سایبری موجود، بعید است که ایالاتمتحده بتواند انتخابات ریاست جمهوری 2020 را بهصورت ایمن و آنلاین برگزار کند. اگر ما برای رأیگیری آنلاین و ایمن مصمم هستیم، باید یک هماهنگی و بودجهریزی خوب داشته باشیم.
وقتی از شرکتکنندگان این نظرسنجی در مورد بزرگترین تهدید انتخابات پیش رو پرسیدیم، بیش از 70 درصد کارشناسان امنیتی اعلام کردند انتشار اطلاعات نادرست که عمدتاً از سوی روسیه خواهد بود، بیشترین تأثیر را بر این انتخابات خواهد داشت. بالغبر 85 درصد کارشناسان معتقدند هکرها هم در انتخابات 2020 امریکا تأثیراتی خواهند داشت. یکسوم از این 85 درصد نیز معتقدند تأثیر هکرها در این انتخابات بهقدری مهم خواهد بود که نتایج این انتخابات را برای همیشه دچار ابهام خواهد کرد.
مت دووست (Matt Devost) مدیرعامل و بنیانگذار OODA LLC و عضو Black Hat امریکا خاطرنشان کرد:
مسئله امنیت پلتفرمهای رأیگیری الکترونیکی کنونی در مراحل طراحی بهدرستی موردتوجه قرار نگرفته است. این پلتفرمها در ارزیابیهای امنیتی بارها رد شدهاند و برای رأیگیری آنلاین مناسب نیستند.