تخلف شرکت اسرائیلی NSO در پرداخت بدهی 500 میلیون دلاری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ «NSO Group»، شرکت نرمافزارهای جاسوسی اسرائیلی، با خطر فزاینده کوتاهی در پرداخت 500 میلیون دلار بدهی در بحبوحه مشکلات آتی جریان نقدی پس از قرار گرفتن در لیست سیاه وزارت بازرگانی ایالات متحده در اوایل ماه جاری مواجه است.
شرکت رتبهبندی اعتباری آمریکایی «Moody’s»، رتبه اعتباری NSO را به «Caa2»، رتبهبندی با کیفیت پایین و ریسک اعتباری بسیار بالا، کاهش داد و اعلام کرد که این شرکت در معرض خطر بیشتر نقض شرایط قرارداد بدهی قرار دارد.
مودی گفت :
«این شرکت سهم نسبتاً کمی از درآمدهای مکرر دارد و برخلاف بسیاری از شرکتهای نرمافزاری دیگر، به شدت به فروش مجوزهای جدید وابسته است که ما معتقدیم با توجه به اقدامات انجامشده علیه NSO، این کار میتواند به طور فزایندهای دشوار شود.»
اوایل ماه نوامبر سال جاری، NSO Group و یک شرکت اسرائیلی دیگر به نام کاندیرو (Candiru)، که رقیبNSO در بازار نظارت سایبری به حساب میآمد، متهم به ارائه نرمافزار جاسوسی به دولتها و جاسوسی از روزنامهنگاران و فعالان و در نهایت به فهرست لیست سیاه شرکتهای خارجی ایالات متحده اضافه شدند که در فعالیتهای سایبری مخرب شرکت داشتند.
به گفته وزارت بازرگانی ایالات متحده، این 2 شرکت بر اساس شواهدی مبنی بر توسعه و عرضه نرمافزارهای جاسوسی به دولتهای خارجی، که از این ابزارها برای هدف قرار دادن مخالفان مقامات دولتی، روزنامهنگاران، بازرگانان، فعالان، دانشگاهیان و کارکنان سفارتها استفاده میکردند، به فهرست سیاه این نهاد اضافه شدهاند.
شرکت مودی توضیح داد که محدودیتهای تجاری در NSO احتمالاً منجر به کاهش بیشتر درآمد در سال 2021 و پس از آن و منجر به افزایش معیارهای اهرمی و تضعیف بیشتر مشخصات نقدینگی NSO و همچنین افزایش ریسک تأمین مالی مجدد خواهد شد.
تصمیم برای قرار دادن NSO و Candiru در لیست سیاه چند ماه پس از آن اتخاذ شد که گروهی از قانونگذاران دموکرات از جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، خواستند تا یک سری اقدامات تنبیهی را علیه NSO Group انجام دهد، زیرا در ماه ژوئن سال جاری گزارشهایی مبنی بر اجاره نرمافزارهای جاسوسی درجه نظامی این شرکت به رژیمهای مستبد ارائه شد. از جمله اقدامات پیشنهادی، افزودن شرکت اسرائیلی به فهرست نهادها بود.
وزارت امور خارجه آمریکا عنوان کرد که دولت بایدن «اقدامی علیه کشورها یا دولتهایی» که این نهادها در آن مستقر هستند، انجام نخواهد داد.
گروه NSO در واکنش به این اقدام، از نفتالی بِنِت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی درخواست حمایت کرد و در نامهای مدعی شد که به دلایل سیاسی هدف کمپین سازمانهای ضد اسرائیلی قرار گرفته است. این نامه همچنین به بِنی گانتز (Benny Gantz)، وزیر دفاع، یائیر لاپید (Yair Lapid)، وزیر خارجه و آویدگار لیبرمان (Avigdor Liberman)، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی هم ارسال شد.
شرکت جاسوسی اسرائیلی NSO به دلیل کمک به دولتها در جاسوسی از مخالفان و فعالان حقوق بشر، با موجی از انتقادات بینالمللی مواجه شده، با این حال، اصرار دارد که محصولش فقط برای کمک به کشورها در مبارزه با جرم و جنایت و تروریسم فروخته شده است.
پگاسوس (Pegasus)، مهمترین جاسوسافزار این شرکت، یکی از قدرتمندترین ابزارهای نظارت سایبری موجود در بازار محسوب میشود که به اپراتورها این امکان را میدهد تا به طور مؤثر کنترل کامل تلفن هدف را در دست بگیرند، همه دادهها را از دستگاه دانلود یا دوربین یا میکروفون آن را بدون اطلاع کاربر فعال کنند.
در آخرین مورد از سری اتهامات گروه NSO، تحقیقات مستقلی بود که هفته گذشته بهوسیله دانشگاه تورنتو و سازمان عفو بینالملل منتشر شد و نشان داد که تلفنهای همراه دستکم 6 فعال حقوق بشر فلسطینی با استفاده از پگاسوس هک شده است.
هفته گذشته، والی آدِیِمو (Wally Adeyemo)، معاون خزانهداری ایالات متحده، به عنوان بخشی از یک سفر منطقهای گستردهتر برای بحث در مورد همکاری در زمینه امنیت سایبری و باجافزاری، مقابله با تأمین مالی تروریسم و بهبود اقتصادی پس از بیماری کووید-19، از سرزمینهای اشغالی بازدید کرد.
آدِیِمو، پس از آنکه ایالات متحده از شراکت جدید با اسرائیل برای گسترش همکاری 2جانبه در مبارزه با باجافزارها خبر داد، جلساتی با لیبرمان و ییگال اونا (Yigal Unna)، مدیر اداره سایبری ملی اسرائیل، برگزار کرد؛ این همکاری گسترده تحت نظارت یک کارگروه گستردهتر ایالات متحده-اسرائیل در زمینه نوآوری فین تک و امنیت سایبری انجام خواهد شد.
سفر منطقهای آدِیِمو پس از یک سری حملات باجافزاری در ایالات متحده در سال جاری انجام شد که هکرها زیرساختهای حیاتی، تولید کنندگان مواد غذایی، بخش پلیس، انبیای (NBA) و شرکتهای صنعتی خصوصی را هدف قرار دادند.