تخصیص بودجه سال مالی 2021 آمریکا بهمنظور توسعه پروژههای سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ دولت ترامپ به تازگی لایحه بودجه درخواستی سال مالی 2021 را برای کنگره ارسال کرد. یکی از اولین بخشهایی درخواست بودجه سایبری وزارت دفاع آمریکا برای سال 2021 مربوط به برنامه کنترل و فرماندهی سایبری مشترک (JCC2) است. هدف این برنامه ارائه آگاهی موقعیتی بهبود یافته به فرماندهان و کمک به مدیریت نبردهایی است که به حوزه سایبر مربوط میشوند.
مقامات دفاعی آمریکا بودجهای 38.2 میلیون دلاری را برای برنامه مذکور درخواست دادهاند. این در حالی است که رهبران نظامی در زمستان سال میلادی گذشته اعلام کرده بودند در نظر دارند بودجه 11.6 میلیون دلار را برای این پروژه درخواست کنند.
درحال حاضر اطلاعات بسیار کمی از برنامه کنترل و فرماندهی سایبری مشترک در دسترس است و فرماندهان نظامی آمریکا نیز علاقهای به صحبت در این رابطه ندارند. نیروی هوایی آمریکا که از سوی فرماندهی سایبری این کشور (US Cyber Command) مسئول اجرای این طرح به شمار میرود، مبلغ یاد شده را به عنوان بخشی از بودجه تحقیق و توسعه خود درخواست داده است.
با توجه به اسناد منتشر شده از بودجه درخواستی،برنامه نیروی هوایی برای سال مالی 2020 شامل توسعه قابلیتهای جدید، گسترش دفتر برنامه، ایجاد گروههای «DevSecOpS» برای راهاندازی نمونههای اولیه از برنامههای فرماندهی رزمی، ایجاد زیرساخت و محیط توسعه و یکپارچهسازی تواناییهای آگاهی موقعیتی میشود.
پنتاگون همچنین روی پروژهای با نام «IKE» کار میکند. برنامهای که عدهای آن را بخشی حیاتی از JCC2 میدانند. این انتظار وجود دارد طرح IKE - دقیقاً مشابه عملکرد نیرو در جهان فیزیکی-به مقامات توانایی برنامهریزی، راهاندازی و فرماندهی عملیات سایبری را بدهد. مقامات وزارت دفاع هماکنون از چنین قابلیتی بیبهرهاند.
یکی دیگر از طرحهایی که بودجه به آن اختصاص داده خواهد شد، مجموعه برنامههایی با عنوان «توسعه فناوری عملیات سایبری» (cyber operations technology development) نام دارد که به طور خاص به آن «توسعه فناوری فرماندهی سایبری آمریکا» (cyber operations technology development) نیز میگویند. هدف این برنامه گسترش قابلیتهایی است که خدمات مشترک، دسترسی به پلتفرمها، ابزار و تحلیلهای مورد استفاده نیروهای مشترک را تحت پوشش قرار میدهند.
بودجه دیگر برنامههای سایبری بزرگ آمریکا در تغییری نکرده است. این برنامهها شامل «پلتفرم یکپارچه» (Unified Platform) و «محیط تمرین سایبری پایدار» (Persistent Cyber Training Environment) میشوند. برنامه اول امکان اشتراکگذاری اطلاعات، برنامهریزی مأموریت، ارائه ابزارهای فرمانده و کنترل موردنیاز
انجام مأموریتهای سایبری را به نیروهای سایبری میدهد. پروژه دوم یک سرویسدهنده آنلاین است که اعضای نیروی عملیات سایبری فرماندهی سایبری (Cyber Command’s Cyber Mission Force) میتوانند به واسطهی آن برای اهداف آموزشی یا مأموریتهای تمرینی به هر نقطهای از جهان دسترسی داشته باشند